Я стільки огірків тільки на картинці бачила: сусідка здивувалася, потрапивши в теплицю. Найврожайніший сорт

Огірки будуть рости як божевільні, якщо виконати лише 3 умови. І найголовніша умова – правильно підібрані сорти. Сьогодні розповімо про справжню знахідку.

Початок плодоношення

Ці сорти ростуть пучками – огірків море. Можна збирати щодня по 2-3 відра. Найбільша перевага – рання дружня віддача врожаю. Вдається одержати перші огірочки вже до 1 травня. А іноді навіть раніше. Беремо огірочки і висаджуємо їх в домашніх умовах на розсаду 10 березня. Сходи моментальні, якщо насіння якісне.

До речі, як можна перевірити енергію зростання? Дуже просто. З пачки, навіть найдорожчою, беремо всього 1 насінину і висаджую в ґрунт у домашніх умовах без попереднього замочування. Поливаємо, поміщаємо в поліетиленовий пакет та ставимо у тепле місце. І дивимось через 3 дні. Якщо є петелька, то енергія росту відмінна. Якщо вона з’являється на 4-й день, то на “четвірку”, а от якщо петелька з’явилась через 5 днів, то таке насіння краще не використовувати для вирощування.

Обираємо найкращі сорти огірків: поради спеціалістів
Обираємо найкращі сорти огірків: поради спеціалістів

Спочатку посів у стаканчики 20 мл. З появою першого справжнього листа перевалюємо в літрові ємності. А через 2 тижні висаджуємо у відра 10 літрів. У них закладаємо на половину відра гній, що перепрів, або компост. Зверху – родючий ґрунт. І ці відра вдень стоять у теплиці. А на ніч спочатку заносимо додому. Із середини квітня вже залишаємо у теплиці на ніч. А наприкінці квітня вже можна побачити перші огірочки. Але крім скоростиглості, цей сорт ще має і тривалий період плодоношення.

Пучковий тип закладки зав’язі

Доводиться йти на “хитрість” і омолоджувати рослини, опускаючи центральне стебло і згортаючи його кільцями біля землі. Потім можна ці кільця присипати землею або замульчувати і на них почнуть рости додаткові коріння. Це, до речі, чудовий спосіб уникнути прикореневих гнилей, які розвиваються на огірках у другій половині серпня. У цього огірка плодоношення продовжується максимально тривалий час.

З нижніх пазух при повноцінному харчуванні знову виникають зав’язі. І він досить стійкий до різноманітних фітопатогенів. Єдина умова його вирощування – контроль за зростанням бічних пагонів. Вони ростуть у нього зі страшною швидкістю. Тому своєчасне обрізання. Або будуть непролазні джунглі. Отже, цей сорт напевно вже багато хто вгадав. Це “Кураж F1” – і його вирощують дуже багато. Але захотілося розповісти нам про нього для тих, хто ще не намагався виростити у себе це диво!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини