Моя невістка підгледіла секретну підкормку для квітів у Голландії: пеларгонія та петунія гарна як на продаж

Кімнатна рослина не лише прикрашає інтер'єр у кімнаті, а й приносить значну користь для людини. Ці зелені лікарі поглинають із повітря значну кількість шкідливих речовин.

Сьогодні мова піде про дуже корисне, подвійне, підживлення для пеларгонії та петунії, взагалі всіх кімнатних рослин. Це дуже цікаве просте і доступне підживлення, яке може зробити кожен з вас, для того, щоб ваша рослина радувала око.

Що ж це за підживлення, з чого воно складається?

З літра або півтора літра теплої відстояної води, перекису водню та йоду. Дві ці речовини можна придбати просто в аптеці. А в сумі вони дають добрий результат.

Як приготувати розчин для поливу?

Розповідаємо виходячи з об’єму півтора літра. Найзручніше буде розраховувати на пляшку води. І так. Беремо пляшку прогрітою на підвіконні, відстояною мінімум протягом доби теплої води. Проливаємо ґрунт у горщиках з квітами. Чекаємо, поки стече зайва вода. А поки що готуємо другу пляшку, з такою ж водою. У неї вливаємо столову ложку перекису водню та 1-2 краплі йоду.

Це добриво потрібно вносити відразу ж після приготування на добре пролитий ґрунт і для тих рослин, які не впали в сплячку. Застосовувати таке добриво потрібно для тих рослин, які потребують підживлення. А як помітити що ваші рослини потребують підживлення? Сповільнюється зростання або ваша рослина починають погано цвісти або рідко цвісти. Якщо вони квітучі, але ви помітили, що потоншується стебло і листя стає блідим і жовтим – означає час удобрити, підгодувати рослину.

Флористи назвали найкращі підживлення для пеларгонії та петунії
Флористи назвали найкращі підживлення для пеларгонії та петунії

Що нам дає підживлення перекисом водню та йодом?

  • стимулюється зростання та розвиток рослин;
  • добре розвивається коренева система;
  • якщо рослина цвіте, бутони стають більшими та квіти стають яскравішими;
  • імунітет наших рослин стає міцнішим і вони протистоять різним хвороботворним бактеріям або різним шкідникам;
  • також дуже важливо, що сам склад ґрунту стає багатшим, це дуже важливо, тому що, якщо багатий склад ґрунту, рослині є з чого брати поживні речовини, це підживлення сприяє кращому засвоєнню азотистих добрив.

Загалом підживлення перекисом водню та йодом це теж дуже важливе для росту та розвитку рослин. Підгодовувати перекисом водню та йодом можна приблизно 2 рази на місяць, але можна і раз на місяць. Обов’язково спробуйте, це легко і просто, а найголовніше ви швидко помітите позитивний результат.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини