Невістка посадила квіти, які і догляду не потребують: божественний “Aуреум” із бур’янами навіть впорався

Якщо ви хочете прикрити оголені ділянки від постійного засіювання та подальшого прополювання бур'янів, можна скористатися методом мульчування. Але в ньому теж є низка своїх недоліків!

Це недовговічність, пристойні фінансові витрати і найчастіше не найдекоративніший вид. Відомо, що природа не терпить порожнечі. На голій землі завжди проростатиме якась бур’янина. Адже крім виснажливої ​​прополки і боротьби з бур’янами у нас і так роботи вистачає.

Щоб одночасно вирішити питання з оголеними та недоглянутими ділянками та створити яскраві красиві кольорові клумби в саду, краще висадити квіти. Тобто зайняти цю територію тим, що тішило б око і не давало шансів прорости бур’янам. Але тут теж потрібно зробити правильний вибір!

По-перше, віддавайте перевагу лише багаторічним та невибагливим культурам, які зимуватимуть саме у вашому саду, у вашій кліматичній зоні. Також визначтеся з місцем посадки. Є рослини, які краще висаджувати на сонце, а інші навпаки – у півтіні чи тінистих місцях.

Наприклад, прикрасити сонячну клумбу і одночасно створити яскравий щільний килим може такий невибагливий і красиво квітучий шиловидний флокс. На сьогодні виведено велику різноманітність його сортів з різним забарвленням квітів. Цвіте ця культура щедро і рясно. Споглядати цю незрівнянну красу можна з травня до червня. А якщо вчасно зістригти зів’ялі суцвіття, флокс зацвіте повторно в серпні – вересні!

Такий щільний зелений покрив має дуже декоративний вигляд, а головне, прикриває ґрунт від непотрібної рослинності! Особливий догляд флоксу не потрібний. Він чудово росте навіть на бідних ґрунтах і без внесення добрив. Посухостійкий і вимагає укриття на зиму. Якщо ви поставили собі за мету створити щільний килим, розсадіть його на невеликій відстані один від одного. Спочатку їм знадобиться своєчасний полив і прополка.

Ще більш невибагливий – “Aуреум”. Висота рослини всього до 10 см, разом із квітконосами до 20 см. Цілком невибаглива. Зможе рости навіть на мізерному ґрунті, причому без постійного поливу. На родючих ґрунтах рослина розростається досить активно і дуже симпатично довго цвіте. Поєднання бузкових суцвіть на тлі золотистого листя виглядає дуже ефектно! Цвіте з травня до середини літа. А її м’яке на дотик бархатисте листя залишається декоративним завжди. Ця рослина йде під сніг з листям і вже ранньою весною красується у своєму золотистому вбранні!

Садівники назвали квіти, який гарно цвітуть і захищають від бур'яну
Садівники назвали квіти, який гарно цвітуть і захищають від бур’яну

Рослину ідеально висаджувати під кронами чагарників та дерев. Вона добре почуватиметься навіть у тіні. Але для збереження яскравості лимонного листя їй краще виділити місце у невеликому притіненні. А ось на постійному яскравому сонці її листочки можуть підгоряти. Рослина добре розростається, утворюючи яскраві густі подушки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини