Не тільки в суп, але й в горщик з розсадою: “лаврушка” творить із землею справжні дива без підживлень

Лавровий лист - неймовірно багатофункціональна спеція. Сьогодні ми розповімо, як використати його для покращення якості землі, що в подальшому забезпечить хороший врожай.

Здавна нас оточує велика кількість спецій та прянощів, які ми повсюдно використовуємо для приготування страв. Одна з них – лавровий лист, у народі, відомий, як лаврушка. Але мало хто знає, що ця спеція – відмінний помічник не тільки на кухні, а й у садівництві.

Займаючись вирощуванням розсади, подумайте про лавровий лист, адже це – природний антисептик, який дозволяє боротися з мікробами, хворобами та шкідниками. Такий вплив лавровий лист має завдяки наявності у своєму складі дубильних речовин. Крім них лавровий лист багатий на мінерали (калій, магній, марганець) та вітаміни більшості груп, які дуже знадобляться молодим рослинам.

Для того, щоб наша розсада зросла здоровою і міцною необхідно задуматися про грамотне складання посадкового ґрунту та його дезінфекції. Для цього беремо лавровий лист і подрібнюємо його будь-яким зручним для вас способом, наприклад, кавомолкою. Отриману суху суміш вводимо в посадковий ґрунт у співвідношенні 10 грам листа на 250 г землі, ретельно перемішуємо.

Навіщо класти в горщик з розсадою популярну пряність
Навіщо класти в горщик з розсадою популярну пряність

Лавровий лист при розкладанні віддасть землі всі корисні речовини, а також убезпечить рослини від ураження шкідливими захворюваннями та бактеріями.

Лавровий лист можна застосовувати і безпосередньо на городі, використовуючи як обприскування, наприклад, розчин на основі лаврушки, відмінно підходить для боротьби з капустяними шкідниками або відвару, яким можна обробляти тепличний ґрунт.

Запах лаврового листа не переносять і мишоподібні гризуни, а також різні шкідливі комахи.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини