Огірки зійдуть раніше усіх, якщо висаджувати цим хитрим методом: мій дачний кооператив не повірив очам

Про вирощування огірків у пакетах стало відомо нещодавно. Через брак місця на ділянках цей метод став дуже популярним серед дачників. Всі хитрощі читайте далі.

Так, огірки займають мало місця: їх ставлять впритул один до одного або залишають у теплиці. Для вирощування рослин на продаж та отримання високого врожаю використовують переважно даний спосіб.

Про особливості застосування методу – далі у нашій статті. Для висаджування огірків використовують звичайні пакунки. Найкраще вибирати темний пластик, тому що він притягує тепло. Для вирощування рослин підійде родюча городня земля або магазинний грунт. При покупці суміші зверніть увагу на склад: вона повинна мати нейтральну реакцію.

У кислих, торф’янистих ґрунтах огірки повільно ростуть, тому врожай буде невеликий. Для посадки куща розсади потрібно 10 кг ґрунту та один середній пакет. Перед висаджуванням огірків у пакети потрібно виростити з насіння розсаду, при цьому їх краще сіяти в кокосовий субстрат. Потім готують ґрунт для пересадження рослин.

Городники розкрили хитрий спосіб посіву огірків для раннього врожаю
Городники розкрили хитрий спосіб посіву огірків для раннього врожаю

Для цього землю прогрівають у духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після охолодження на 10 кг землі додають кілограм біогумусу та 0,5 л деревної золи. Далі потрібно зробити дренаж із яєчної шкаралупи, яка викладається на дно пакета: її не розмелюють, а застосовують цілком.

Також можна використовувати керамзит і соняшникове лушпиння. Поверх дренажу засипають пакет з підготовленим ґрунтом наполовину і проливають ґрунт. Пересаджують розсаду у пакет.

Присипають землею так, щоб листочки не торкалися ґрунту. Висаджені рослини залишають у теплиці або на підвіконні, попередньо підклавши утеплювач.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини