1 ложка на літр води з крана і розсада томатів будь-якого сорту виросте міцна і кремезна. Рідке “золото”

Будь-який дачник хоче виростити максимально великий і смачний урожай томатів з можливих, і для гарної врожайності важливо все – ґрунт, догляд за рослиною, і звичайно підживлення.

Сьогодні ви дізнаєтесь, чим підгодувати томати на початку розвитку рослини, щоб плодоношення було максимально рясним. Відразу після висадки турбувати томати не варто.

Їх навіть поливати не можна протягом першого тижня, щоб вони адаптувалися на новому місці і змогли розпочати формування повноцінної кореневої системи. Тому і перше підживлення ми вноситимемо не раніше, ніж через дві тижні після висадки у відкритий ґрунт. Альтернативою хімічним мінеральним добрив є натуральна органіка.

Можна зробити зелене добриво з кульбаб, кропиви або сидератів. Воно готується протягом десяти днів. Третину відра заповнюємо подрібненою травою, заливаємо водою, накриваємо кришкою і чекаємо, поки розчин не перебродить. Після цього розводимо водою в пропорції один до десяти та вносимо під томати. Можна розвести курячий послід або гній з чистою водою в пропорції один до десяти, кілька годин настояти та полити кущі.

1 ложка на літр води з крана і розсада томатів будь-якого сорту виросте міцна і кремезна
1 ложка на літр води з крана і розсада томатів будь-якого сорту виросте міцна і кремезна

Або ж робимо суміш із дріжджів та органічних добрив. На відро води додаємо 10 грамів сухих дріжджів, склянку молочної сироватки, півлітрову баночку деревної золи та склянку курячого посліду. Настоюємо протягом 5-7 днів, потім розводимо з водою у пропорції один до десяти та поливаємо томати. Результат буде просто чудовий!

Є й простіші варіанти. Так, першу підгодівлю томатів проводимо через 15-20 днів після посадки розсади. Готуємо так: беремо чайну ложечку комплексного добрива, чайну ложку нітрофоски і розводимо все це в літрі води. Ретельно перемішуємо та поливаємо розсаду.

Десь на 25 день проводимо інше підживлення: в літр води додаємо чайну ложку марганцівки, і стільки ж нітрофоски. Туди ж ложку комплексного добрива. Перемішуємо та поливаємо.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини