3 ложки на літр води і хрестоцвітна блоха повилітає з городу, як ошпарена: геніальний спосіб моєї куми

Хрестоцвітні блохи мають дуже велику кількість видів і мешкають на всій території України, виключаючи, мабуть, тільки північ. Однак у певній кліматичній зоні найчастіше домінує один – два види бліх.

Цей звір, напевно, буде так само небезпечний, як і колорадський жук, бо атакує нашу улюблену, споконвічну культуру, як капуста, хоч і не тільки капусту, а й редьку, ріпу. Найбільш часто зустрічається: чорна, хвиляста блоха – найпоширеніша в середній смузі (80-90% від загального числа).

Вона може завдати великої шкоди вашому врожаю. Незважаючи на свої невеликі розміри, сама комаха може переносити різні вірусні захворювання, а її личинки здатні висмоктувати із рослини всі соки. Тому, якщо ви виявили її на своїй ділянці, швидше приступайте до неї боротися. Ці жучки вигризають невеликі виразки на листі капусти, а при сильному пошкодженні рослини гинуть.

Шампунь від бліх допоміг позбутися від хрестоцвітних бліх

Взагалі, з цією комахою дуже важко боротися. Існують народні засоби, які відлякують цього шкідника, але якщо він облюбував вашу ділянку, то тут доведеться постаратися, щоб його позбутися. Блохи дуже швидко звикають до інсектицидів, тому ви вже зрозуміли, що роботи доведеться багато.

Експерти назвали універсальні методи боротьби зі хрестоцвітними блохами
Експерти назвали універсальні методи боротьби зі хрестоцвітними блохами

Для початку поливаємо землю препаратом “Актора”. Розчин робимо за інструкцією. Далі потрібно взяти шампунь від бліх для тварин. 3 чайні ложки шампуню розводимо в 1 літрі води. Цим розчином обприскуємо рослини.

Через деякий час проводимо ще одну обробку. Для цього розводимо в 1,5 літра води 8 столових ложок оцту. Додаємо у воду 2 столові ложки миючого засобу. Цим розчином обробляємо листя рослини з обох боків. Також обробіть цим розчином ґрунт. Після такої обробки ці шкідники надовго пропадуть.

Способи знищення хрестоцвітих блішок бувають народні та з використанням цільових препаратів від садово-городніх шкідників. Існує думка, що ще з профілактичною метою навколо посадок, якими цікавиться блішка, слід висаджувати чистотіл. Гарного вам урожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини