Вся квартира виблискує: методом “3 ложки” очищаю наліт в унітазі, чорні сковорідки і засмальцьовану духовку

Боротьба із застарілими забрудненнями в будь-якому куточку квартири не така вже й проблема. І справа навіть не у величезному виборі хімічних засобів для прибирання, які пропонують.

У магазинних засобах для чищення міститься величезна кількість ПАРів. Навіть сковорідки засяють завдяки виключно народним методам. Разом із брудом вони запросто руйнують верхній шар бруду на поверхні, глибоко проникаючи. Як ви не намагайтеся, на поверхні залишиться тонка плівка з ПАРів. Поступово вона випаровуватиметься, насичуючи повітря в будинку досить агресивними речовинами. Саме з цієї причини потрібно віддавати перевагу народним методам. Вони набагато екологічніші, безпечніші і не менш ефективні.

Хотіла б поділитися нашим досвідом використання таких засобів і з вами. Вони справді відмиває все у світі. Сода та оцет завжди є під рукою у кожної господині. Ну, правда, куди простіше. Але багато хто неправильно використовує цей склад. Чистимо цим засобом плиту. Відмінно підійде навіть для склокераміки.

На поверхню плити наносимо зовсім небагато засобу для миття посуду. Добре розподіляємо по поверхні. Поверх насипаємо харчову соду, тонким шаром. Тепер у хід йде оцет. Краще перелити його у пляшечку з пульверизатором, так зручніше. Розпорошуємо на плиту. Розпочнеться реакція. Відразу ж накриваємо плиту поліетиленом: харчовою плівкою, непотрібними поліетиленовими мішечками. Така фішка в рази посилить засоби для чищення. Через 30 хвилин прибираємо плівку та спокійно відмиваємо всю плиту. Запевняємо, навіть стійкий нагар відійде.

Спеціалісти назвали секретний засіб для очищення всієї квартири
Спеціалісти назвали секретний засіб для очищення всієї квартири

Лимон та сода

Прекрасне поєднання для знищення будь-якого бруду, особливо вапняного нальоту. Прямо на часточку лимона висипаємо трохи соди і відразу приступаємо до чищення. Для цього методу підійде навіть лимон, що вже поплавав у чаї. Відмінно очищає змішувачі, кухонне миття, сильно забруднений посуд, чайник. Для кращого результату залишаємо чистяче на поверхні на 15 хвилин, а потім змиваємо.

Три ложки

Мабуть, один із найпростіших і найпотужніших методів очищення не тільки кухні, а й ванної. Метод називається “3 ложки”. У цьому способі нам особливо подобається використання перекису водню замість оцту. Така суміш чудово очищає всі поверхні, знищує бактерії та навіть дезінфікує повітря.

Нам знадобляться: миючий засіб, перекис водню та сода. Змішуємо інгредієнти по 1 столовій ложці кожного. Паста готова. Відмиває все: від жирових наростей на газовій плиті до столових приладів. А головне: не треба шорхати і драїти.

Якщо забруднення сильні, можна, так само як у першому варіанті, накрити її поліетиленом. Це посилить чистячі властивості пасти. Перекис можна замінити оцтом 9%. А миючий засіб – рідким господарським милом чи навіть шампунем.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини