Взяла трохи дріжджів, води і “почаклувала”: вжух і почався справжній “огірковий бум”. Врожай вже не зупинити

Дріжджі є невід'ємною частиною образу життя багатьох людей. Вони входять до складу хліба, випічки, квасу та багатьох інших продуктів. Але дріжджі є не тільки добрими помічниками на кухні.

Дріжджі вважаються незамінними союзниками будь-якому городі. Чим же вони такі привабливі та корисні?

Дріжджі збільшують витривалість розсади, навіть якщо рослинам не вистачає світла.  Вони прискорюють темпи зростання вегетативної маси, зміцнюють та прискорюють коренеутворення, укорінюють живці та пагони плодових чагарників.

Дріжджі для рослин служать, так званим, новим працьовитим “робітником”, який виконує свою роботу якісно та оперативно, перебудовуючи склад грунту за рахунок вмісту грибка. Коли дріжджі потрапляють у землю, вони служать активаторами для ґрунтових бактерій, які мінералізують органічні речовини і ті стають більш придатними засвоєння огірками.

Після цієї елементарної кухонної підкормки завжди завалює врожаєм огірків
Після цієї елементарної кухонної підкормки завжди завалює врожаєм огірків

До того ж науково доведено, що якщо розчиняти дріжджі у воді, вони здатні виділяти особливі речовини, що підсилюють коренеутворення. Таким чином виходить, що коріння огірків виростає потужним і на 10-12 днів раніше. А кількість коренів зростає у 6-8 разів на відміну від тих огірків, які не піддавалися обробці.

Дріжджі рекомендується використовувати, коли на вулиці тепло.

Оптимальним варіантом годування огірків дріжджами вважається двічі-тричі за період вегетації огірків.

Якщо Ви вирішили здійснити підживлення, але напередодні пересадили огірки, почекайте зі своїми намірами. Дайте огіркам акліматизуватися і після деякого часу вносьте підживлення. Також не варто вносити одночасно дріжджові підживлення та органічні, тому що це може призвести до нейтралізації дріжджів. В даному випадку необхідно почекати і вносити наступне підживлення через кілька днів.

Не забувайте перед внесенням дріжджової підживлення рясно зволожувати ґрунт. Для приготування підживлення необхідно розчинити 10 гр сухих дріжджів та чайну ложку цукру в одному літрі теплої води і настоювати розчин протягом 2 годин, після чого розбавляти 5 літрами холодної води та поливати грядки з огірками.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини