Не вверх, а вшир: безкоштовний простий метод змусить розсаду припинити витягуватися. Порада бабусі Нати

Якщо розсада почала змінювати яскраво-зелений колір листя на блідо-зелений і поступово витягується - значить вона відчуває гострий дефіцит азоту.

Його треба відразу ж заповнити. Найпростіше зробити це за допомогою сечовини, яка є однією з найдоступніших азотних підживлень.

Необхідно одну столову ложку сечовини розвести на одне відро води та полити таким розчином усю розсаду.

Це буде один із самих дієвих способів проти витягування розсади. На другій стадії, щоб призупинити витягування після підгодівлі, необхідно зробити температурний бойкот. Відправляємо розсаду на прохолодний балкон з температурою близько 10 градусів на 8-9 годин, щоб вона підбадьорилася.

Якщо через кілька днів рослини стали зеленим або навіть листочки отримали легко-бузковий відтінок  – це означає, що у вас все вийшло і розсада має зупинитися у темпі зростання та витягування, перезавантажиться і надалі розвиватися у стабільному і правильному ритмі.

Як припинити витягування розсади: аграрний лайфхак
Як припинити витягування розсади: аграрний лайфхак

А ще можна зупинити витягування достатньо просто. Потрібно просто погладжувати розсаду через день своєю рукою. Це сповільнить зростання і витягування. Якщо робити погладжування тільки по верхівки рослини, то таке торкання розсади провокує виділення газу під назвою етилен, який буде сповільнювати зростання рослини.

Це дуже простий прийом, який буде ефективно працювати при дотриманні правильного температурного режиму та наявності всіх необхідних мікроелементів у розсади.

Щоб уникнути витягування розсади, важливо забезпечити їй достатнє світло. Розмістіть рослини поблизу вікон або використовуйте штучне освітлення. Регулярно оберігайте розсаду від перегріву, особливо під час сонячних днів. Підвищена температура може сприяти витягуванню рослин. Забезпечте розсаду відповідними умовами вологості, утримуючи ґрунт рівномірно вологим, але не залишаючи його перезволоженим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини