Міль вилетіла як ошпарена: нічого особливого не робила, просто розклала це і була вражена результатом

Міль вважають найбільш шкідливим метеликом. Вона здатна в короткий термін зіпсувати пристойну частину вашого гардеробу. Найвідоміша комаха, що загрожує хутру та шерсті – це, звичайно, міль.

Незважаючи на загальносвітову тенденцію заміни натуральних матеріалів синтетичними аналогами, хутряні та вовняні вироби, мабуть, зникнуть з нашого життя ще не скоро. Такі речі мають як переваги, так і деякі недоліки. А з останніх можна виділити небезпеку їхнього пошкодження паразитами.

То звідки ж береться міль, якщо ви, наприклад, живете на верхніх поверхах і навіть мухи не ризикують забиратися на таку висоту? Насправді непомітному мініатюрному метелику потрібно не так багато – наявність їжі та тихий затишний куточок. Саме тому шкідник віддає перевагу місцям зберігання сезонних теплих речей – шафи, комоди, ящики.

Як упоратись з цією проблемою і що потрібно зробити, щоб вашу шафу міль облітала за кілометр. Якщо ви помітили міль у своїй шафі, потрібно його ретельно провітрити та вимити водою з додаванням нашатирю. Речі відправляємо у прання. У воду додайте трохи нашатирного спирту. Після такої процедури у личинок молі не залишиться шансу вижити. Коли цю роботу зроблено, переходимо до другого пункту.

Експерти назвали профілактичні методи боротьби з міллю
Експерти назвали профілактичні методи боротьби з міллю

Є багато різних ароматів, яких міль боїться: лаванда, герань, м’ята, полин. Використовують також гвоздику. У неї дуже ніжний, але при цьому досить сильний аромат. Міль його не любить. Подрібнюємо гвоздику в кавомолці до порошку. Беремо старі капронові шкарпетки та слідочки. У кожен насипаємо по чайній ложці меленої гвоздики. Зав’язуйте на вузлик, щоб гвоздика не висипалася. Немає слідків, візьміть старі капронові колготки і наріжте їх на шматочки 10-15 см. З них вийдуть чудові торбинки. Ці мішечки розкладаємо по кишенях дублянок. Кладемо на полицю з вовняними речами.

Зимове взуття теж захищаю від молі

Крім мішечка з гвоздикою додатково кладемо пару аркушів газети та пару аркушів лаврового листа. Весь цей набір допоможе захистити взуття від комахи до наступної зими. Гвоздика дуже добре захищає одяг від міллі. Але не забувайте оновлювати порошок раз на пів року. Згодом аромат стає менш сильним і міль вже не боїться.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини