Зробила чоловіку найдешевшу хімчистку салону автомобіля своїми руками – народний засіб. Мій в захваті

Хімчистка салону автомобіля коштує недешево. І постійно їздити на мийку та віддавати гроші за дорогу хімчистку салону – це як "дірка" у бюджеті. Як же самому зробити хімчистку салону автомобіля?

Процес очищення салону:

Перед тим як зробити хімчистку салону. З салону та багажника прибирають усі не потрібні речі та дістають килимки. Все сміття, бруд і пил з ковроліну (підлоги) та сидінь прибирають пилососом. На стелю наноситься піна і через деякий час забирається сухою ганчіркою. Рухи здійснюються від лобового скла до багажника, ділянки з плямами, що в’їлися, у разі необхідності потрібно буде обробити кілька разів.

Далі чистимо сидіння. Їх попередньо покриваємо спеціальним складом (або саморобним), а потім відчищаємо щіткою та ганчіркою. Очищення дверних карток починається з тканинних ділянок, після чого потрібно переходить до пластику. З дверними картами потрібно бути обережним, тому що там є багато електрики. Скло та передня панель акуратно протираються губкою. Тут можна використовувати звичайний мильний розчин, головне не дуже агресивний, щоб не зашкодити пластику. Крайньою стадією потрібно очистити підлогу в салоні та багажнику. Їх потрібно обробити спеціальним складом, а потім добре відмити щіткою та ганчіркою.

Найнародніший засіб для очищення салону:

1. Лимонна кислота та сода. Наприклад, щоб бруд з оббивки піднявся на поверхню, необхідно підготувати два розчини. В одну пляшку із 0,5 л. води засипати 5 ч. л. лимонної кислоти, а в другу 3 ч. л. соди. Обидві пляшки струсити кілька разів, щоб компоненти розчинилися. На оббивку спочатку потрібно нанести розчин соди, потім розчин лимонної кислоти. Після реакції бруд повинен виступити, і його можна без труднощів прибрати сухою ганчіркою.

2. Оцет та сода. Допомогти прибрати плями, зроблені кілька років тому, може народний засіб. У першій пляшці потрібно змішати: 250 мл води, 4 ст. оцту, 2 ст. л. засобу для миття посуду, а в другій 1 склянку води та 2 ст. л. соди. Все ретельно перемішати, а потім спочатку нанести розчин з содою, а потім з оцтом. В результаті реакції вийде потужна піна, яку потрібно буде прибрати сухою ганчіркою.

Автомобілісти показали дієвий метод очищення салону авто
Автомобілісти показали дієвий метод очищення салону авто

3. Стеля. Хімчистку салону необхідно починати зі стелі, тому що, очищаючи верхню поверхню, можна забруднити все інше. До очищення стелі потрібно підходити дуже серйозно, особливо, якщо машина не нова. Вибрати потрібно в даному випадку суху хімчистку, оскільки волога може спровокувати відвисання оббивки.

4.Чищення сидінь із різних матеріалів. Наступна стадія – це сидіння, їх можна попередньо замочити у пінному розчині або залити спреєм. Якщо є особливо сильні забруднення, можна пройтися щіткою. Те саме можна зробити і з ковроліном. Крісла зі шкіри та шкірозамінника вважаються більш делікатними, тому до їх очищення варто підійти з особливою уважністю. Щітки доведеться відкласти убік і скористатися ганчіркою чи губкою разом із господарським милом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини