Зробіть так і попелиця за секунду осиплеться з рослин: бабуся-садівниця виписала рецептик зі свого блокноту

Настало тепло, а це означає, що знову доведеться боротися з навалою попелиці. Навіть якщо у вас на ділянці немає мурах, попелиця все одно буде.

Розповімо усі способи боротьби з попелицею без шкідливої ​​хімії. Не треба скуповувати магазинну отруту. Проблема з попелицею полягає в тому, що у цієї комахи є крила і вона легко добирається до верхівок дерев і сусідніх ділянок. Тому діяти потрібно комплексно, обробляючи всю ділянку, не пропускаючи грядки, газон біля будинку.

Найголовніше при обробці рослин враховуйте, що обприскування проводяться рано-вранці, ввечері, або в сухий похмурий день, щоб уникнути сонячних опіків на листі рослин. Якщо на другий день пройшов дощ, обробку бажано повторити. Використовуйте рукавички та захисні окуляри, оскільки більшість народних засобів хоч і натуральні, але мають лужну та їдку основу. Враховуйте, що обробка натуральними засобами проводиться 2-3 рази з інтервалом 7-14 днів.

Експерти назвали профілактичні методи боротьби з попелицею
Експерти назвали профілактичні методи боротьби з попелицею

Мильний розчин безпечний та ефективний. У ньому потрібно скупати рослини і попелиця довго не турбуватиме посадки. Є безліч методів приготування розчину, вибирайте будь-який:

1. На 10 л води беруть 300 г господарського мила, натирають на тертці та розчиняють у воді. Цим мильним розчином зі шланга поливають посадки. Рослинам мило зовсім не шкодить, а от попелиця гине відразу.

2. Замість господарського беруть мило з березового дьогтю, або замінюють мило на аптечний розчин дьогтю. На 10 л води потрібно взяти 100 г мила з дьогтем або 10 крапель дьогтьової настойки.

3. Роблять зольний розчин із 300 г золи та 10 води. Кип’ятять його 20 хвилин. Потім додають 50 г натертого мила.

4. Беруть не звичайне, а спеціальне зелене мило, яке продається у садових магазинах. Розводять його за інструкцією та повністю обприскують рослини.

Робимо часниковий розчин. 200 г часникових часточок подрібнити у блендері, залити 1 л води та настоювати 4 дні. Потім розбавити водою: півсклянки настою на 5 л води і обприскувати рослини, уражені попелицею. Настій із цибулі. Взяти 5 середніх цибулин, подрібнити разом зі шкіркою та залити 1 л води. Настоювати 3 доби, після чого процідити, змішати із 3 л води та додати 40 г зеленого мила. Цим розчином обприскувати рослини. Тютюновий розчин для обприскування. Взяти 100 г тютюну та залити 5 л води. Настоювати 2 доби, потім процідити та розбавити 5 л чистої води. Цим розчином обробляти будь-які посадки: від ягід до дерев.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини