Мої тарілки блищать як у ресторанах: навіть старий посуд оновлюю за 2 хвилини. Мудрий секрет без посудомийки

Завжди дивує той факт, що ресторанний посуд має ідеально чистий та блискучий вигляд. І це при тому, що кожна тарілка у таких закладах використовується багато разів на день.

Достатньо приготувати з доступних інгредієнтів спеціальний ополіскувач для посуду, щоб він заблищав як новий. Цією корисною інформацією ми поділимось з вами сьогодні. У ресторанах тарілки блищать навіть зі зворотного боку!

Ресторанний спосіб надати посуду блиску після його миття

Щоб наші тарілки, блюдця та чашки завжди виглядали як нові та засліплювали нас своїм блиском, зовсім необов’язково витрачати багато часу, сил та грошей. І для цього навіть не потрібно використати професійну побутову хімію! Досягти таких блискучих результатів нам допоможе простий саморобний ополіскувач для посуду, який складається з таких доступних інгредієнтів, як:

  • вода – 5 л.;
  • сіль – 100 г;
  • столовий оцет – склянка.

Сіль з оцтом додадуть тарілкам цей блиск.

Лимонний сік, вичавлений з половинки плода подарує посуду ще й запах свіжості. Зробити ополіскувач для посуду, що надає їй ідеального блиску, простіше простого. Для цього вам потрібно ретельно змішати у відрі або тазі всі перераховані вище компоненти. Використовуйте цей саморобний засіб відразу після миття тарілок і чашок. Вже чистий посуд щедро збризкайте отриманим розчином.

Ефективний спосіб миття посуд до блиску: поради експертів
Ефективний спосіб миття посуд до блиску: поради експертів

Можна також протерти її поролоновою губкою, рясно змоченою в нашому ополіскувачі. Після цього тарілкам залишиться лише самостійно висохнути. Рясно змочіть губку в саморобному ополіскувачі і протріть весь вимитий посуд. Повірте, отриманий результат вас здивує! На посуді не залишиться жодних розводів. Вона сяятиме чистотою, і сяятиме як нова.

Інші методи надання блиску тарілкам та чашкам

Просунуті господині знають багато інших способів, що дозволяють зробити ваш посуд блискучим після миття. Для цього вони використовують такі доступні продукти:

  • Сіль. У таз із холодною водою насипають сіль (30 г на 1 літр), розчиняють її. Потім занурюють в отриманий розчин чистий посуд на 30 хвилин;
  • Оцтовий розчин теж є чудовим ополіскувачем для посуду. Після миття тарілки натирають столовим оцтом. Через 10 хвилин обполіскують їх у холодній воді;
  • Мийте посуд гірчичним порошком – і він заблищить без ополіскувача.

І насамкінець ми дамо вам кілька порад, щоб ваші тарілки, блюдця та чашки завжди радували вас не тільки чистотою, а й блиском:

  • витирати посуд після миття рушником загрожує появою на ньому розводів і ворсинок;
  • не варто видаляти залишки вологи з посуду рушником. Для цієї мети краще використовувати сушарку або просто розставити чистий посуд на столі, застеленому чистою тканиною;
  • якнайчастіше міняйте поролонову губку для миття посуду. Це не тільки убезпечить вас і ваших рідних від шкідливих бактерій, але й зробить посуд чистішим і блискучим;
  • не залишайте посуд брудним, мийте його відразу після використання, якщо хочете, щоб він радував вас своїм виглядом довгі роки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини