Ці 4 народні добрива – справжній скарб для будь-якої розсади: міксуйте та не витрачайте зайві кошти сім’ї

Успішно виростити розсаду ви можете лише у тому випадку, якщо будете вносити добрива через пару тижнів з моменту пікірування, а якщо розсаду не пікуємо, то не раніше, ніж після появи двох листків.

До висадки розсади у відкритий ґрунт можна підгодовувати кілька разів, але бажано, щоб рецепти підживлення та речовини були різними.

І обов’язково перед внесенням підживлення треба за кілька годин полити розсаду, щоб добрива засвоювалися у вологому грунті. З народних засобів можна використовувати нашатир. Його розводять у кількості чайної ложки на десять літрів води, ретельно перемішують і поливають під корінь по вологому ґрунту.

Також можна застосовувати йодову підгодівлю для стимуляції міцної розсади – на три літри води розводимо краплю йоду, ретельно перемішуємо і поливаємо грунт по краю стаканчика, горщика або іншої тари. Також можна робити підгодівлі з лушпиння цибулі, шкаралупи курячих яєць та інші народні добрива.

З лушпиння цибулі розчин робиться так: на склянку трамбованого лушпиння треба взяти один літр води, настояти дві доби, і перед поливом розвести з чистою водою у пропорції один до трьох.

ТОП-4 копійчані добрива, за які розсада вам віддячить щедрим врожаєм
ТОП-4 копійчані добрива, за які розсада вам віддячить щедрим врожаєм

Для перцю і томатів підживлення буде просто відмінним!

Зі шкаралупи підгодівля готується так: заливаємо шкаралупу від п’яти яєць 1,5 літрами води, настоюємо у темному місці протягом трьох днів, і коли з’явиться помутніння, настій готовий і можна вносити його під корінь раз на 2-3 тижні.

А з деревної золи зробити добрива ще простіше – просто змішуємо ложку золи та літр відстояної води, залишаємо настоятися протягом 24 години, після чого вносимо під корінь рослин.

Неодмінно дослухайтеся до наших порад, щоб насолоджуватись багатим врожаєм!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини