Розсада росте втричі швидше після цього яєчного підживлення: огірки вимахали в людський зріст і перець теж

Сьогодні ми розповімо вам про те, яке просте, ефективне народне добриво можна приготувати з яєчної шкаралупи, та у яких випадках його застосовувати.

Використовувати яєчну шкаралупу в якості добрива можна як для квіткових культур, так і для розсади. Завдяки наявності в ній карбонату кальцію, вона легко засвоюється багатьма рослинами. Цей елемент не тільки бере участь у фотосинтезі, але й стимулює зростання у культур, сприяє їх адаптації, зміцнює кореневу систему, що покращує газообмін.

Крім кальцію у шкаралупі містяться такі мікроелементи як фосфор, магній, марганець, калій, сірка та залізо. Плівка ж, яка огортає яйце. містить кератин та муцин. Щоб зробити добриво для підживлення рослин, потрібна шкаралупа, вода та скляна банка. Готують добриво так: банку заповнюють до половини шкаралупою, не знімаючи при цьому внутрішньої плівки.

Як підживити розсаду яєчною шкаралупою для рясного врожаю
Як підживити розсаду яєчною шкаралупою для рясного врожаю

Потім її заливають водою та залишають приблизно на тиждень. Розчин можна час від часу помішувати. Через 7 днів отримана суміш отримає каламутий відтінок, з’явиться пінка, а також характерний запах. Якщо яєчна шкаралупа чиста, він не буде надто різким: поява даних ознак говорить про те, що добриво готове.

Після цього суміш розбавляють водою у співвідношенні 1:4 та поливають розчином культури. Регулярність поливу один раз на 7-14 днів. Дане підживлення особливо корисне для рослин, яким необхідно багато кальцію для розвитку. Це, наприклад, лаванда, півонія, помідори, лілійники, огірки, та квасоля. Незважаючи на користь підгодівлі, розчин не підійде для культур, які ростуть на кислих ґрунтах, такі як азалія, орхідея, папороть, чорниця та верес.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини