Побачила, як дід-сусід на дачі вішав ложки на яблуню, не змогла не спитати навіщо: тепер і сама так роблю

Дуже прикро буває, коли виходиш із відерцем у передчутті приємного збору та ще приємнішої дегустації яблук, і з'ясовуєш, що це вже зробили до тебе.

Можна, звичайно, заспокоювати себе тим, що пташкам теж потрібно щось їсти, їм теж потрібні вітаміни, у них дітки тощо. Але, правду кажучи, ці думки не примиряють нас з крилатими злодюжками. Власники садових ділянок знають, що птахи далеко не завжди приносять одну лише користь. Звісно, ​​вони займаються знищенням городніх шкідників, але, крім цього, вони й самі можуть приносити врожаю не меншу, а, мабуть, ще більшу шкоду, ніж гусениці та комашки.

Птахи можуть поїдати все: фрукти, ягоди та навіть овочі. У деяких випадках неприйняття завчасних заходів може призвести до повного знищення врожаю. Коли розпочинається сезон вишень та черешень. Господині готуються  робити закрутки і консервувати варення. Кількість плодів може різко зменшитися після нальоту птахів. Як відлякати шкідників від вишень та які птахи харчуються цими плодами:

  • горобці;
  • шпаки;
  • сойки;
  • синички.

Ці птахи не тільки об’їдають вишеньки, а й ушкоджують гілки дерев, переносять грибки. Один із найпростіших способів – розвісити на деревах будь-які світловідбиваючі предмети. Це відлякуватиме птахів безсистемними спалахами світла. Для цього садівники використовують ложки. Їх потрібно час від часу міняти місцями. Таким чином шкідники не звикатимуть до блиску.

Експерти розповіли, як відлякати птахів-шкідників від фруктових дерев
Експерти розповіли, як відлякати птахів-шкідників від фруктових дерев

Багато садівників по всьому світу підтверджують ефективність цього простого методу. Розвішування ложок у саду призвело до зменшення нападів птахів на врожай до нуля чи близько до цього. Це простий метод, який дає дивовижні результати. Садівники прикрашають наприкінці весни плодові дерева блискучими металевими ложками. Здається, що ця дія дивна і навіть трохи божевільна, але насправді від неї є незаперечний толк.

Сяйво металевих ложок, на які потрапляють сонячні промені, може непроханих гостей від дерев відлякати. Урожай у цьому випадку буде врятовано, плодів на деревах до кінця сезону буде величезна кількість.

Популярне

Подібні новини