Герань розпушилася і перетворилася на квітучу хмару: зробила цю просту процедуру без всіляких підкормок

Якщо ви хочете бачити герань пишною, то зараз саме час задуматися про обрізання рослини. Так приємно дивитися на акуратний пухнастий кущик, оздоблений яскравими квіточками.

Весняне обрізання герані – максимально вигідний внесок у майбутнє.

Навіщо обрізати пеларгонію?

Герань, квітка  з південних земель, винятково сонцелюбна. Зима для рослин – справжнє випробування. Через нестачу сонця герань витягується і лисіє. Ви, мабуть, помічали неприємне перетворення на своїх підвіконнях.

Без обрізки ситуація не виправиться. Нові пагони з молодими листочками обов’язково зростуть знову. Виростають вони на верхівках: рослини вже так влаштовані, гормони зростання сконцентровані у верхніх поверхах. Вихід один: зробити перезавантаження для рослини, обрізавши її навесні під пеньок.

За зиму квіти на підвіконні витягується через слабке освітлення. Всім подобаються акуратні, пишні кущики. Отримати їх з рослини, що витягнулася, можна тільки обрізанням. Беремо ножиці. Обрізаємо все під чисту та ставимо рослину під лампу. Тому що в грудні-січні на вікні сонця дуже мало, щоб пеларгонія почала справно пушитися. Герані, щоб рости пишною, потрібне лише світло.

Основні моменти в обрізанні пеларгонії

Все-таки обрізка відсуває цвітіння. Не варто скупитися: пишний – не означає із зайвою густотою. Завжди залишаємо лише 4 основні пагони, з яких підуть бічні гілочки.

Садівники розповіли, як правильно обрізати герань для пишного цвітіння
Садівники розповіли, як правильно обрізати герань для пишного цвітіння

Як обрізати пеларгонію?

Оглядаємо верху куща, проходимо одразу до основи. Починаємо рахувати вузли. Вузол – місце, звідки росте лист герані. Їх на стовбурі багато. І кожен вузол – це потенційна спляча брунька. З якої може вирости молодий пагінець. Обрізка пеларгонії “під пеньок” припускає, що вся верхнє витягнена виявиться зрізаним. Внизу, на кожному зі стволів залишаємо по 4 вузла. Одразу виглядатиме не зовсім оптимістично, але скоро все виправиться.

Після обрізки:

  • Найголовніше – не заливати! Втративши листя, рослина майже не випаровує вологу.
  • Поставити на світле місце. Інакше нові пагони знову будуть витягуватись.
  • Підгодовуємо добривами, де більше азоту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини