Підкормлюю томати та перці цим “напоєм” після висадки в ґрунт: ростуть як на дріжджах по 20 кг з кущика

Для щедрого врожаю томатів та перців - їх обов'язково потрібно підживлювати. Якщо ви за органічні підгодівлі, то читайте в статті про декілька перевірених народних добрив.

Томати є найпоширенішими овочами на городах. Помідори люблять за величезну різноманітність вітамінів, смак та користь для здоров’ю.

Щоб томати були соковитими та смачними потрібно знати, як правильно забезпечити догляд та турботу рослинам за допомогою натуральних добрив.

Помідори потребують азоту, фосфору та калію для імунітету, прискорення зростання та збільшення зав’язей. Ми розповімо про найефективніші підгодівлі, які легко і не затратно приготувати.

Для збільшення зав’язей використовуйте йод. У відро води додайте 3 краплі йоду та полийте кущі. З цим підживленням помідори почнуть рости набагато швидше.

Для цвітіння томатів удобрюйте їх трав’яним настоєм. У бочку з водою додайте 5 відер різних бур’янів з кропивою, 1 кг золи, 1 кг свіжих дріжджів та 3 літри молока. Дана суміш повинна настоятися 2 тижні. Використовуйте готове добриво по 1 л на кущ. Для обприскування рослини обов’язково приготуйте зольний настій. Прокип’ятіть 300 г золи в 3 л води і додайте шматочки господарського мила.

Експерти розповіли про потужне та бюджетне добриво для томатів
Експерти розповіли про потужне та бюджетне добриво для томатів

Потім дайте засобу настоятися добу. Обприскайте томати, результат не забариться. Бутони почнуть розпускатися набагато швидше, а рослина набуде гарного зовнішнього вигляду.

Підгодівля томатів та перців є критичним аспектом вирощування цих рослин, оскільки вони потребують достатнього живлення для формування сильних стебел, розвитку листя та плодоношення.

Важливо використовувати добрива, багаті на азот, фосфор і калій, а також мікроелементи, такі як залізо, марганець і цинк, для забезпечення здорового зростання та розвитку томатів.
Глибоке поливання під час підгодівлі може допомогти забезпечити ефективне проникнення добрив у ґрунт та забезпечити оптимальний доступ рослин до поживних речовин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини