Це не добриво, а справжній цілющий настій для томатів: фітофтори немає, а врожай завжди ящиками збираємо

Сьогодні розповімо вам про перше дуже важливе підживлення томатів для нарощування коренів, а від коренів залежить якість розсади. Багато хто запитує, скільки разів потрібно підгодувати розсаду?

Тут звичайно залежить не тільки від розсади, а й від ґрунту, в який ви її посіяли. Краще підгодовувати від 3 до 4 разів до посадки у відкритий ґрунт. Перше підживлення вносять після пікірування, або коли з’явиться 2-4 справжніх листки, потім друге підживлення через два тижні після першого. Це важливо, раніше годувати немає сенсу, все потрібне є у самому насінні так і в ґрунті, та до того ж молоденькі коріння не здатні вбирати підгодівлю.

Підкормки потрібні для росту та розвитку рослин, адже виростити будь-яку розсаду без підживлення практично не можливо, хоча б тому, що вона росте в обмеженому обсязі землі. Перше підживлення має бути на основі фосфору і калію, фосфор, як відомо, бере участь у синтезі вуглеводів, а так само в нарощуванні кореневої системи. Калій підвищить імунітет рослин

Підживлення 1

Тут можна використовувати будь-який засіб, наприклад, монофосфат калію на 1 літр води 1 грам добрива, вносити по вологому ґрунту, 1 раз на 2 тижні. Або на 1 літр відстояної води беремо 3 г суперфосфату. Перемішуємо та поливаємо теж по вологому ґрунту. Якщо знадобиться ще одне підживлення, то можна його повторити. Вносять так само 1 раз на два тижні.

Городники розповіли, чим підживити помідори для гарного врожаю
Городники розповіли, чим підживити помідори для гарного врожаю

Підживлення 2

Для внесення другого підживлення через два тижні після першого вже можна внести азот для нарощування зеленої маси. Можна внести аміачну селітру на 5 літрів води 5 г, поливаємо під корінь.

Підживлення 3

Вносимо  азот, фосфор, калій і ще додаємо магній. Беремо 5 літрів води по 2,5 г монофосфат калію, аміачної селітри, і сульфат магнію, все перемішуємо і поливаємо. Якщо фосфор потрібен для нарощування коренів, то азот для зеленої маси, калій зміцнює імунітет рослин, вироблення цукру. Магній потрібен, щоб листочки не дрібнішали, а були великими та насичено зеленими, розсада швидше і краще росте. У процесі зростання покращує смак томатів і підвищує врожайність.

Завжди дивіться на стан своєї розсади, якщо вона виглядає зеленою, здоровою і без ознак голодування будь-яких елементів, краще зайвий раз не напихати її підгодівлями, інакше у разі перегодовування може статися кисневе голодування кореневої системи. Ну і ще одна дуже проста підгодівля для нарощування кореневої. Беремо на один літр води 2 таблетки янтарної кислоти розчиняємо і поливаємо по вологому ґрунту. Через два тижні після першого підживлення повторюємо.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини