Всього 3/4 склянки соди змішую з цими копієчними засобами: цвіль на мої плиткових швах зникає на очах

Плиткові шви - найуразливіша частина ванної кімнати. Під постійним впливом високої вологості та частих перепадів температур саме вони першими покриваються темним нальотом, брудом, грибком.

Це дуже актуально сьогодні – в епоху пандемій і нових вірусів, коли підтримання гігієни в будинку стало насущним завданням для кожної сім’ї.

Від чого постає проблема?

Керамічна плитка – один із найнадійніших, довговічних та стійких до зовнішніх впливів матеріалів. Недарма саме плитка використовується для облицювання інтер’єрів із найжорсткішими умовами – кухонь, ванних кімнат, коридорів, комерційних та громадських закладів. В останні кілька років плитка також все частіше використовується і для обробки інтер’єрів спалень, кабінетів і віталень, набуваючи все більшої популярності не тільки завдяки своїм видатним естетичним якостям, але також необмеженому терміну служби та простоті догляду.

Але навіть у такого надійного, довговічного та невибагливого матеріалу, як керамічна плитка та керамограніт є слабкі місця – це між плиткові шви. Вони піддаються впливу бруду, утворенню грибка, цвілі і небезпечних бактерій. Якщо вчасно не розібратися з проблемою, вона може призвести до необхідності повністю видаляти та змінювати затирку, а то й починати генеральний ремонт. Перш ніж переходити до способів вирішення проблеми, слід розібратися з тим, що викликає пошкодження між плиткових швів, утворення забруднень, потемнінь і плісняви, щоб не тільки вирішити проблему, але і не допустити її повторення в майбутньому.

Експерти розповіли, як очистити та відновити плиткові шви у ванній
Експерти розповіли, як очистити та відновити плиткові шви у ванній

Цілком може статися, що і ви помітили, як плиткові шви у ванній кімнаті втрачають колишній зовнішній вигляд і покриваються неприємним темним нальотом, який не вдається видалити звичайними засобами. Якщо це так, то не поспішайте зневірятися і починати генеральний ремонт. Легко впоратися з неприємністю можна і в домашніх умовах, використовуючи засоби, які є у кожному будинку. Цвіль – найчастіша причина забруднення плиткових швів. Позбутися її простіше професійними засобами, але й народні методи можуть допомогти вирішити проблему.

Рецепт: 3/4 склянки соди змішати з 1/4 перекису водню та додати до отриманої суміші 1 столову ложку будь-якого засобу для миття посуду. Розчин ретельно перемішати до однорідної маси. Отриманий кашоподібний склад потрібно нанести на пошкоджені ділянки між плиткових швів за допомогою зубної щітки ретельними рухами, що втирають. Після обробки всіх проблемних ділянок у ванній кімнаті розчин слід залишити на між плиткових швах на 15 хвилин – за цей час він роз’їсть бруд і продезінфікує поверхню. Після цього розчин достатньо змити з поверхні швів та плитки теплою водою. Ретельно наносите очисну суміш на усі пошкоджені шви у ванній кімнаті. Чим краще ви позбавитеся цвілі, тим довше вона не з’являтиметься знову.

Рецепт: необхідно приготувати два розчини. Перший – сода з водою у пропорції 3 до 1. Другий – оцет із водою у пропорції 1 до 1. Перший розчин із соди та води ретельно наноситься на проблемні ділянки швів за допомогою зубної щітки рухами, що втирають. Після того, як усі пошкоджені ділянки будуть оброблені, другий розчин слід розпорошити поверх них за допомогою пульверизатора. Це викликає бурхливу хімічну реакцію, яка ефективно видалить будь-які забруднення, а також продезінфікує вашу ванну кімнату, вбиваючи будь-які грибки, бактерії та віруси.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини