Що зробити, щоб зібрати рекордний врожай болгарського перцю: бабуся Іванка розкрила всі хитрощі

Щоб насолодитися великим урожай перцю, необхідно не лише ретельно і добре його удобрювати, але й вдатися до деяких хитрощів при його посадці.

Цвітіння перцю має початися в ґрунті, а не в горщику. Цвітіння є генеративною фазою розвитку рослини, іншими словами – плодоношенням.

Якщо цей процес зав’язався у горщику, то корінню перцю просто ніде розросттися. Для перцю дуже важлива температура ґрунту, тому якщо ви збираєтеся здійснювати ранню висадку насіння, наша вам порада:

простежте за прогнозом погоди. Якщо вночі температура опуститься до +6, наприклад, та рослина може загинути.

Облаштуйте перцям сприятливі умови для розвитку. Для них дуже важлива відсутність перепадів температури, рясний полив (перці дуже люблять воду), збалансоване підживлення мікроелементами.

Якщо зав’язі рослини виглядають хирляво, листя починає жовтіти і в’янути – це означає, що рослина не справляється самостійно із забезпеченням повноцінного харчування.

Експерти назвали головні правила вирощування болгарського перцю
Експерти назвали головні правила вирощування болгарського перцю

Найкращими органічними підкормками для болгарського перцю є порошок з яєчної шкаралупи, суміш води та курячого посліду та настій із бур’янів.

Всі ці способи не містять хімічних елементів і тільки сприятливо діють на рослини та врожай, а й забезпечують перець вітамінами та мінералами.

Щоб підвищити відсоток врожайності перцю або його смак, я рекомендую додатково використовувати йодове добриво. На літр води береться не більше 2 крапель йоду та 100 мл сироватки.

Важливо! Позакореневе підживлення йодовим розчином для перцю ніколи не застосовуються! Усі добрива ллються лише під кущик. А при попаданні крапель на листя, потрібно їх промити чистою водою, оскільки це нашкодить рослинам.

Садити паростки на постійне місце необхідно тільки в родючу землю, інакше навіть гарна розсада почне швидко в’янути. Розчини та підживлення робляться завжди при використання теплої води, щоб рослина не відчувала стрес.

А за недостатньої кількості сонця перці забезпечують додатковими підживленнями з великою кількістю калію. Це деревна зола і бананова шкірка – з них роблять настої, які теж вносяться під корінь!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини