Яйця, кава і зола – слимакам прийде “труба”: більше “пузоногі” не потурбують город. Дуже просто

Слимаки, м'яко кажучи, небажані гості на будь-якому городі. Та зпровадити їх із земельної ділянки дуже просто, якщо знати перевірені нашими бабусями народні методи. Про них ми й розповімо сьогодні.

Велику небезпеку в садах та городах для нашого врожаю представляють слимаки. Ці шкідники знищують усе, що попадеться на їхньому шляху, ласуючи і насолоджуючись працею дачників та городників.

За кілька століть наші пращури назбирали величезну кількість народних способів боротьби з ними.

Деревна зола заважає слимакам пробратися до ласого шматочка, але працює це рівно до того моменту, поки зола у сухому стані. Після поливу чи дощу зола зрівняється із землею і слимак не відчує її!

Також можна використовувати каву. Для цього змішуємо каву з водою та поливаємо територію навколо лунок, однак це дуже дорогий і довгий метод, працює він тільки тоді, коли кава знаходиться на ґрунті. При висиханні слимаки продовжують пробиратися до рослин.

Як легко та екологічно позбутися слимаків: поради дачників
Як легко та екологічно позбутися слимаків: поради дачників

Для наступного способу знадобиться пиво. “Пузоногі” люблять його запах. Пиво потроху наливають у пластикові пляшки зі зрізаною шийкою і вкопують у землю. Слимаки забираються всередину на приманку і залишаються там без шансів вибратися назад. Цей спосіб тривалий, так як доведеться проводити його регулярно. На частування слимакам у такому разі можна і розоритися.

Найчастіше використовують метод боротьби зі слимаками з допомогою яєчної шкаралупи. Промиваємо її, подрібнюємо та просушуємо. Після цього  її необхідно обкласти навколо стебла по лунці, щоб слимаки не пробралися до місця трапези. Очевидно, що шкаралупа прилипає до черевця комах і не дає їм пробратися далі.

Вони застрягають і просто вмирають. Такі нехитрі способи допоможуть повністю впоратися з проблемою слимаків і виростити добрий урожай!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини