Налийте під кущ 0,5 літра цього народного настою, і слимаки з гусінню забудуть про вашу капусту назавжди

Якщо капусту на вашій ділянці інтенсивно атакують слимаки, потрібно негайно приймати заходи щодо їх усунення, інакше хороших качанів у цьому року ви не побачите. Розповідаємо, як це зробити.

Сьогодні ми розповімо, як позбутися гусениць і слимаків у найкоротші терміни за допомогою простих народних методів.

Для початку можна просто полити капусту ввечері теплою водою.

Слимаки виповзають тільки в сутінки, коли сонце заходить за обрій, так як не переносять тепла.

Спробуйте нагріти воду до 45-50 градусів, полийте землю та капусту, і це відлякає шкідників. Також можна використовувати гірчичні розчини. На одне відро води беремо 100 грамів гірчичного порошку, розводимо його в гарячій воді та розпорошуємо за допомогою пульверизатора по листу капусти.

Можна використовувати властивості оцту для відлякування слимаків. На одне відро води розводимо склянку дев’ятивідсоткового столового оцту, переливаємо в обприскувач та обробляємо рослини по листу.

Як швидко позбутися слимаків на капусті: експерти назвали спосіб
Як швидко позбутися слимаків на капусті: експерти назвали спосіб

А ще слимаки не перетравлюють пекучі запахи на листі, тому можна скористатися сумішшю солі, гірчиці та червоного перцю – беремо по ложці кожного інгредієнта, розводимо у літрі води та обприскуємо по всіх частинах рослини.

Ну і як останній метод боротьби можна використовувати деревну золу та тютюнову крихту – змішуємо їх у рівній пропорції та прокидаємо по листі та по землі сухий сумішшю.

Слимаки більше двох тижнів не зможуть підійти до капусти, і ви встигнете виростити та зібрати шикарний урожай. Жоден із цих методів не шкодить капусті, тому вибирайте будь-який, тестуйте і буде вам велика кількість капусти наприкінці сезону.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини