Завжди купую цей аптечний засіб, як підкормку для розсади: 3 роки так роблю. Результати дуже тішать

Сьогодні ми розповімо Вам про таблетку, яку використовують як підживлення. Про неї знають більшість садівників. Підгодовуємо розсаду аспірином.

За допомогою аспірину насіння та паростки, що сходять, уникнуть гнилі. Він знімає запалення, тому його застосовують для пророщування насіння та обробки розсади.

Аспірин не повністю натуральний, але не приносить шкоди розсаді, в ньому міститься синтетичної хімії набагато менше, ніж у покупних добривах. Він здатний стимулювати зростання рослин.

Не забувайте також про грибкові хвороби. Для приготування розчину потрібно взяти 2 таблетки та розтерти їх у порошок. Після цього їх заливають 1 л теплої води. Спробуйте таке підживлення, оскільки розсада її любить.

Аспірин можна використовувати також для кімнатних квітів і навіть для новорічної ялинки, щоб вона стала живішою. Таку підкормку використовують, коли бачать, що розсада відчуває стрес, що провокується посухою, хворобами та іншими несприятливими факторами.

Садівники розповіли, чим підживити розсаду для гарного врожаю
Садівники розповіли, чим підживити розсаду для гарного врожаю

Як використовувати аспірин?

Аспірином рослини підгодовують трохи більше 3 разів. Перший раз його використовують на 5-й день після того, як з’являться сходи. Другий раз, на 3-й день після того, як буде проведено пікіровку. Втретє – до пересадки. Потрібно 1 таблетку аспірину подрібнити та розчинити у 5 л теплої води. Аспірин зменшує небезпеку загнивання коренів, стимулює швидке зростання, допомагає формуватися здоровим стеблам, підвищує імунітет, знижує ризик захворювання, допомагає розсаді бути витривалішою.

Аспірин потрібно вносити рідким, хоч би яка була стадія вирощування. Якщо Ви хочете, щоб сходи були потужними і не витягувалися, вносьте склад по зволоженому ґрунту вранці, щоб верх ґрунту став повністю мокрим. Якщо на рослинах утворилися симптоми хвороб, обприскуйте розсадою за допомогою пульверизатора, заздалегідь видаліть уражене листя. Коли з’являться сходи, поливайте рослини раз на 7 днів. Ослаблену розсаду обприскуйте протягом 10 днів. Для застосування аспірину немає великих протипоказань. Не бійтеся його застосовувати, оскільки він синтезований з кори верби. Пам’ятайте, що не треба сильно захоплюватися методом, знайте міру.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини