Пару пшиків цим аптечним засобом і цибулева муха зникла з городу: ніби бабка пошептала, а мороки – нуль

Цибулева муха - явище неприємне, але не безнадійне. Існує велика кількість народних методів, які допоможуть виправити ситуацію та зберегти щедрий врожай на городній ділянці.

Цибулева муха – це найнебезпечніший настирливий шкідник для вашої цибулі. За літо ці комашки дають два нові покоління і сильно шкодять вашому врожаю. У червні потрібно обробляти цибулю від цього паразита, щоб урожай був більшим та якісним.

Цибулева муха дуже небезпечна для рослини саме у червні під час виведення першого покоління, але у липні, коли виводиться друге покоління комах, вона також становить загрозу. Щоб друге покоління цибулевої мухи взагалі не з’явилося, цибулю обробляють на початку-середині червня.

Зазначу, що навіть якщо жодних ознак появи цибулевої мухи на цибулі немає, все-равно варто обробити свою ділянку для профілактики – це набагато простіше, чим потім рятувати всю цибулю похапцем.

Але для початку скажу кілька слів про те, як зробити, щоб ці шкідники взагалі не з’являлися. Не рекомендується садити цибулю щороку на одне і те саме місце. Чергуйте посадки, і шкідники не будуть накопичуватися у ґрунті. Поруч із цибулею можна посадити моркву – ця культура відлякує цибульну муху, тому буде дуже корисною по сусідству. Обприскати цибулю від цибулевої мухи можна за допомогою нашатирного спирту.

Як швидко позбутися цибулевої мухи на городі
Як швидко позбутися цибулевої мухи на городі

Його розводять у відрі води у кількості 40 мілілітрів. Таким розчином обприскується перо цибулі та ґрунт на грядках. Нашатирний спирт вбиває нервову систему шкідників і вже після першої обробки комахи просто зникають. Але для високої ефективності та профілактики найкраще вдруге обробити рослину через 14 днів.

А ще деревна зола є гарним засобом проти мухи. Потрібно через день посипати золу на грядки протягом двох тижнів і трохи закладати золу в ґрунт. В підсумку, цибульна муха залишить ділянку за 7-10 днів. Ну а спеціальні препарати на своїх грядки потрібно використовувати дуже обережно, щоб хімікати не накопичувалися у складі рослини.

Якщо цибуля вже пошкоджена шкідниками, то можна скористатися препаратом “Алатар”. Розчин розводиться строго за інструкцією, за дотримання концентрації. І вживати цибулю після такої обробки якийсь час не можна.

Популярне

Подібні новини