Хотіла вже викинути каструлю, що підгоріла, але допоміг канцелярський клей: старий дідівський метод №1

Часто буває, що дно у каструлі підгоряє, та так, що жоден засіб прибрати цей нагар не може. Несимпатичний нагар залишається по всій зовнішній стороні каструлі.

Немає нічого простішого

Простіше методу ще не придумали, а за дієвістю він сміливо може змагатися навіть із ядреними засобами, що чистять. Для приготування складу потрібно:

  • кальцинована сода;
  • канцелярський (силікатний) клей;
  • господарське мило.

Спосіб не таїть у собі складнощів і якихось хитромудрих маніпуляцій, все дуже просто. Силікатний клей дає сильну лужну реакцію, яку посилює кальцинована сода та мило. Саме за рахунок цього і руйнується весь нагар. У глибоку металеву ємність наливаємо воду. Беремо 5 літрів, цього цілком достатньо. У цьому обсязі води розчиняємо 100 г кальцинованої соди (замість кальцинованої можна взяти харчову соду, але, кажуть, вона не така ефективна).

Туди ж виливаємо бульбашку канцелярського клею (об’єм 110 мл). Завершуємо приготування складу звичайним господарським милом. Можна взяти рідке (70 мл). Підійде і кускове, але перед використанням його доведеться натерти на тертці і добре розчинити у воді. Беріть 1/2 шматка мила – не помилитеся.

Експерти назвали метод, який допоможе відновити старі каструлі
Експерти назвали метод, який допоможе відновити старі каструлі

Ставимо нашу ємність із цим складом на плиту і кип’ятимо воду. Весь склад має добре розійтися і стати однорідним. Як тільки вода закипить – опускаємо в неї нашу каструлю, яка потребує чищення. Залишаємо її так на 10 хвилин. Будьте готові до того, що вода під час кипіння трохи піниться.

За час процедури канцелярський клей разом із милом і содою роблять свою справу. Якщо нагар дуже стійкий, то час дії можна трохи збільшити. Як тільки процес завершиться, витягаємо нашу каструльку з окропу – будьте дуже обережні, краще взяти рушник або кухонну прихватку для гарячого. Тепер залишається лише добре промити нашу каструлю від розм’якшеного нагару. Зробити це легко і просто звичайним миючим для посуду.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини