Я дістаю це з холодильника і протираю каструлі: нагар пластинками відлітає від посуду. Без зайвої мороки

Навіть у найдосвідченішої господині може пригоріти їжа і доводиться очищати посуд від темного нальоту. Зазвичай для цього ми використовуємо дует доступних кухонних засобів.

Звичайно використовуємо: соду, сіль, лимонну кислоту. Все потрібно ретельно змішувати в окремому посуді, а це додатковий час. Очищаємо нагар за допомогою всього одного продукту та звичайної губки. Проблема нагару та жиру знайома всім, але особливо страждають від неї ті, хто готує на газі. Нерідко трапляється, що нагару накопичується стільки, що звичайними засобами тут уже не впорається, а сяючий доглянутий посуд все одно хочеться будь-якій господині.

Блискучий результат

Щоб посуд блищав як новий, нам знадобиться дістати з холодильника продукт, у якому є і оцет із лимонною кислотою та сіль. Все, що ефективно розчиняє нагар, а також липкий, жирний наліт. Кетчупом потрібно натерти забруднену поверхню. Потім слід запастися терпінням і почекати щонайменше дві години, щоб активні речовини встигли подіяти. Потім легко стираємо нагар губкою.

Якщо їжа пригоріла на дні каструлі, можна рясно натерти дно кетчупом і поставити на вогонь буквально на 15 секунд. Підігрітий продукт швидше справляється із проблемою. Кетчуп розм’якшить залишки їжі, їх залишиться тільки підчепити дерев’яною лопаткою і легко відокремити від дна. Спробуйте, Ви не повірите, доки не перевірите. Свій посуд, Ви точно не впізнаєте, блищатиме як новий.

Експерти назвали універсальний продукт, який видаляє нагар з каструль
Експерти назвали універсальний продукт, який видаляє нагар з каструль

Що ще можна почистити кетчупом?

Овочевий соус не менш ефективно справляється із вапняним нальотом, ним можна чистити кран, раковину. Зануріть срібні прикраси в миску з кетчупом і через 20 хвилин промийте їх під проточною водою – потемніння зникнуть.

Потьмянілі металеві деталі автомобіля, праски блищатимуть після обробки кетчупом. Дедалі частіше молоді мами замість пальчикових фарб дають діткам кетчуп. Ефект приблизно той самий, але можна не турбуватися, якщо малюк спробує “фарбу” на смак.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини