Проклюнулись нові гілки і “поперли” наввипередки: навесні дала заміокулькасу цей “коктейль” та насолоджуюсь

Підживлення заміокулькаса - справа нескладна. В основному він не вимагає підживлення, але необов'язково тримати цю рослину на голодному харчуванні, тим більше якщо хочете великого, жирненького листя.

Заміокулькас, відомий також під назвою доларове дерево, належить до невибагливих кімнатних рослин. Однак для того, щоб виростити великий кущ із соковитою та привабливою зеленню, йому потрібно приділити увагу. Активне зростання та розвиток рослини можливі лише при створенні для нього комфортних умов існування. Заміокулькас безперервно випускає нове листя.

Велика помилка – називати заміокулькас тіньолюбною рослиною. Правильніше говорити “тіньовитривала”.

Прекрасний заміокулькас, що прибув на наші підвіконня прямо з тропічних регіонів Африки. Його розлоге листя прикрашає будинки, при правильному догляді і в хороших умовах виростаючи у великі кущі зі смарагдовою зеленню.

Блискуче листя на міцненьких ніжках заміокулькаса – це нагорода за правильний догляд за цією рослиною, що так полюбилася багатьма. Глянцеві листочки справді нагадують начищені до блиску монетки. Дивлячись на цю рослину, любуєшся її міццю та особливою життєстійкістю.

Період спокою заміокулькаса найчастіше випадає на зиму, а влітку рослина відпочиває. Саме в зимові місяці він відрощує нове листя. У когось може бути навпаки – він може відрощувати листя саме влітку. Підливши йому розчин подвійного суперфосфату, побачите, що листя почне рости потужнішим і рослини стануть цвісти. Він дуже позитивно ставиться до внесення калію. Тому рази три-чотири на рік вносимо добрива в горщик. Використовуємо їх по черзі.

Флористи розповіли, чим підживити заміокулькас для гарного росту
Флористи розповіли, чим підживити заміокулькас для гарного росту

Схема:

  • сечовина (азот);
  • подвійний суперфосфат (1-2 рази на рік);
  • будь-яке наявне комплексне добриво, яке містить кілька мікроелементів та гумат;
  • сірчанокислий калій.

Вносимо розчини методом нижнього поливу, щоб не обпалити добривами. Робимо розчини майже вдвічі слабші, ніж зазначено в інструкції (на 1 літр води добрив беремо буквально на кінчику чайної ложки).

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини