Засіб, яким я обприскую все, що росте на ділянці: забула про шкідників та збираю чудовий урожай кожного року

Все, що росте на нашому городі, любимо не тільки ми з вами. Поласувати овочами та ягодами далеко не проти шкідники ділянки. Якщо не вживати жодних заходів, вони можуть знищити наш урожай повністю.

Намагаймося на своїй ділянці для підживлення та боротьби зі шкідниками-комахами використовувати лише біопрепарати. Вони нешкідливі для рослин та для нас з вами. Хочемо поділитися з вами однією своєю знахідкою із серії таких засобів. Чим він нам сподобався і чому ми поставили його у пріоритет серед інших? Справа в тому, що цей натуральний препарат не тільки ефективний інсектицид, а й органічний підживлення для наших рослин.

Натуральний засіб

Засіб називається Екстракт хвої. У складі витяжка з хвої та ялинки. Вони містять комплекс життєво необхідних мікроелементів, які легко засвоюються рослинами. У тому числі магній, кальцій, залізо, калій. Міститься у препараті вітаміни групи B, які потрібні для нормального розвитку не тільки людям та рослинам.

А ще склад хвойного екстракту багатий на каротин. Як запевняє сам виробник, саме цей елемент збільшує в середньому до 50% врожайність усіх культур. У помідорів урожай здатний зрости до 80%.

Звичайно, покладатися на один засіб у цьому плані не варто. Адже ми чудово з вами знаємо, що хороший урожай багато в чому залежить від правильної агротехніки та погодних умов. Але загалом препарат один із найкращих у своєму сегменті. Він живить, зміцнює садові та городні культури та захищає від шкідливих комах.

Садівники розповіли, чим вивести всіх городніх шкідників за один раз
Садівники розповіли, чим вивести всіх городніх шкідників за один раз рослинних рештках

Тепер розповімо, як він діє від шкідників. Аромат хвої настільки сильний, що буквально дезорієнтує комах. Це свого роду репелентний засіб, який ефективно відлякує непроханих гостей. Шкідники оминають такі рослини на прикладі капусти. На обприскані рослини метелик не сідає і відлітає геть.

Бореться препарат і з грибковими захворюваннями, оскільки хвоя добре пригнічує патогенну мікрофлору в ґрунті. Застосовуємо екстракт як для поливу під корінь, так і обробки по листу. На засіб добре відгукуються абсолютно всі культури: полуниця, малина, томати, смородина, перці, огірки, картопля і навіть квіти. Воно добре розправляється з усіма шкідниками цих культур: колорадським жуком, довгоносиком, попелицею.

Витрата засобу така: на 1 л води беремо 10 мл концентрату. Поливаємо чи обприскуємо наші рослини. Застосовую засіб протягом усього сезону з інтервалом у два тижні між обробками. При обприскуванні листя від шкідників додатково використовую прилипач – 4 ст. л рідкого мила на 10-літрове відро води.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини