Картоплі буде більше в 10 разів, якщо висадити цим хитрим способом: бабуся навчила методу здвоєних рядків

У порівнянні з класичним методом посадки, врожайність зростає до 100%! Перевагою такого способу є можливість застосування на всіх видах ґрунту, економія землі, хороша освітлюваність та аерація куща.

Серед найврожайніших способів посадки картоплі лідером є висадка здвоєними рядками. Тут потрібно залишати міжряддя по одному метру, а грядку робити вузькою, по 45 сантиметрів. Ряд виходить, таким чином, начебто подвійним.

Використати цей метод можна у будь-яких кліматичних зонах. Бульби потрібно висаджувати у шахівній послідовності, але не глибоко в ґрунт – близько 12 сантиметрів із дистанцією близько 35 сантиметрів. Підгортати треба як один ряд. При цьому можна регулювати висоту підгортання бульб.

Якщо літо посушливе, то гребінці можна робити з борознами, щоб вода потрапляла до зони коріння, а якщо літо дощове, то гребінь повинен бути високим та гострокутним, щоб вода витікала нижче знаходження коріння. Усередині здвоєного ряду бадилля буде стулятися і заглушувати зростання бур’янів.

Експерти розповіли хитрий спосіб посадки картоплі для щедрого врожаю
Експерти розповіли хитрий спосіб посадки картоплі для щедрого врожаю

А ось між здвоєними рядами бадилля не зімкнеться, завдяки чому у вас завжди буде можливість підгортання.

За пару тижнів до збирання врожаю бадилля обов’язково потрібно викосити, щоб рослина віддала всі сили на нарощування бульб, а не на формування та підтримку надземної зелені.

Так шкірка картоплі стане більш щільною, і вона набагато краще зберігатиметься.

Нагадаємо, що головні правила догляду за картоплею включають регулярний полив, особливо в період цвітіння, щоб забезпечити рослинам достатню кількість вологи. Важливо також прополювати бур’яни та рихлити ґрунт, що сприяє кращій аерації кореневої системи.

Своєчасне підживлення картоплі мінеральними добривами сприяє підвищенню врожайності та поліпшенню якості бульб. Також слідкуйте за шкідниками та хворобами, своєчасно застосовуючи відповідні засоби захисту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини