Зробіть цей простий “шахер-махер” і цибулева муха зникне за 20 хвилин: на 1 літр води йде столова ложка

Цибулева муха може не лише зіпсувати настрій городнику, а й значно пошкодити майбутній врожай. Щоб цього не сталося - проблему потрібно негайно вирішувати.

Навесні у дачників з’являється маса проблем, і одна з найголовніших – це вберегти врожай цибулі від шкідників. Кожен обирає свої методи захисту, але я пораджу один з найдешевших і найефективніших способів – розчин березового дьогтю. Якщо правильно розвести цей засіб і обробити цибулю, жодна цибульна муха не зможе пошкодити ваш урожай.

Березовий дьоготь можна купити в аптеці – він продається у маленьких скляних або пластикових ємностях.

У чистому вигляді не рекомендується використовувати цей препарат, тому потрібно розвести його із водою. Концентрація залежатиме від способу використання. Можна обробляти цибулини перед посадкою, можна поливати та обприскувати рослини весь сезон, а можна зробити мульчу із застосуванням дьогтю.

Експерти поділилися, як швидко позбутися на городі цибулевої мухи
Експерти поділилися, як швидко позбутися на городі цибулевої мухи

Березовий дьоготь відмінно захищає цибулю не тільки від мухи, а й від багатьох інших хвороб та шкідників.

Якщо обробляти цибулю правильно, протягом усього сезону, коли рослина тільки починає рости і коли набирає повну міць, ефект буде просто відмінним.

Як розводити? Якщо ви поливатимете цибулю, то необхідно взяти одну ложку березового дьогтю і розвести у відрі чистої води.

Якщо муха вже сильно вразила цибулю, то можна трохи збільшити концентрацію цієї речовини. Також можна зробити розчин із дьогтярного мила замість березового дьогтю. Для цього натираємо брусок мила на тертці та розводимо його у десяти літрах рідини.

А ще можна обробляти цибулини прямо перед посадкою – на один літр води розводимо ложку дьогтю, заливаємо цибулини в целофановому пакеті цим розчином, добре струшуємо, і можна висаджувати рослину в ґрунт. Хорошого вам урожаю та жодних шкідників!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини