Два пшика цією копійчаною бовтанкою і помідори пруть в ріст та без фітофтори: на 1 літр всього 15 крапель

Щоб помідори росли здоровими та давали багатий врожай - їх потрібно підгодовувати та обробляти від шкідників. Пропонуємо дізнатись народний спосіб 2 в 1.

Обприскування томатів за допомогою молока та йоду – це одна з найпотужніших і найкорисніших підгодівель для помідорів, яка забезпечує швидке зростання плодів, та їх високу якість, і одночасно захищає рослину від шкідників та хвороб.

Як бонус, рослина набагато легше переносить температурні перепади у серпні, сильні зливи та посуху.

До речі, суміш із молока і йоду є одним з кращих народних засобів від фітофтори, і якщо регулярно обробляти цим розчином рослини, хоча б раз на 2-3 тижні протягом усього періоду вегетації рослини, хвороби просто не буде.

Профілактичні підживлення проводяться за безвітряної погоди рано-вранці до 6 ранку або пізно ввечері після 20-00, коли сонця на небосхилі вже немає.

Агрономи назвали потужне натуральне добриво для помідорів
Агрономи назвали потужне натуральне добриво для помідорів

Це потрібно, щоб рослини не отримували опіки від заломлення променів через краплі вологи на листі. Перше підживлення можна робити вже за 2-3 тижні після висадки в ґрунт, щоб покращити приживаність куща, захистити молоду рослина від шкідників та посприяти швидкому утворенню коренів.

Друге та третє підживлення вже робляться на стадіях цвітіння та плодоношення – вони зміцнюють імунітет рослини, що покращують кінцевий смак плодів, стимулюють формування нових зав’язей і дозволяють кущу залишатися зеленим та здоровим аж до кінця вересня.

Щоб приготувати цей розчин для обприскування, рекомендується на відро води додати один літр молока, капнути туди 15 крапель аптечного йоду, ретельно все змішати і відразу обприскати томатні кущі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини