Ця схема підживлення перців забезпечила мені рекордний мега-врожай, а вершинну гниль бачила лише у сусідки

Якщо ваші перчики на ділянці вже не цвітуть, а плоди почали підростати, часто підгодовувати рослини не потрібно, вони більше потребують регулярного поливу. Але є важливий момент.

Єдиний мікроелемент, якого перець сильно потребує – це калій. Навіть фосфор для солодкості майже не потрібний, тому монофосфат калію вносити немає сенсу – лише активний калій.

Найкращим рішенням у такій фазі розвитку куща буде деревна зола. Можна просто притрусити золою землю навколо куща, приблизно по склянці на квадратний метр, або ж розвести склянку золи в відрі води і полити під кущі по 1-2 літри.

Вносимо таке підживлення раз на два тижні і не переживаємо. Дефіцит вологи для перцю може спровокувати появу вершинної гнилі, особливо якщо у теплиці стоїть спека. Захворювання прогресуватиме при нестачі калію у рослини.

Занадто буйне зростання рослини може викликати опадіння бутонів та самих перчиків. Це відбувається через зниження вологості повітря та недостатній полив. Якщо перець виростає з тонкими стінками, значить поливати потрібно було набагато рясніше.

Чим підгодувати перчики під час плодоношення, коли весь кущ у плодах і деякі вже почали червоніти? У цій фазі обов’язково вносимо кальцій, щоб уникнути вершинної гнилі.

Городники повідомили, чим підживити перець для рясного врожаю
Городники повідомили, чим підживити перець для рясного врожаю

Для цього кращими народними та нешкідливими підживленнями будуть звичайна крейда або яєчна шкаралупа.

Беремо одну склянку яєчної шкаралупи або склянку крейди, і додаємо туди близько половини склянки столового оцту. Все буде шипіти і вирувати, тому ємність потрібно взяти більше по об’єму. Суміш настоюємо протягом 12 годин, щоб карбонат кальцію став ацетатом кальцію і зміг розчинитись у воді.

І після цього розводимо суміш на відро води та поливаємо перчики по одному літру. Таке підживлення робимо раз на два тижні. Плюс паралельно продовжуємо підгодовувати кущі деревною золою, і наприкінці сезону врожай буде фантастичним. А щоб плоди були солодші, можна один раз обприскати слабосольовим розчином.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини