Всього 3 краплі цього на 1 літр води під кущ баклажанів і овоч засипле щедрим врожаєм: порада-шедевр

Вирощування баклажанів вимагає трохи уваги городника. Та знаючи певні хитрощі та виконуючи рекомендації можна отримати потужний врожай соковитих овочів.

Баклажан – один з найкапризніших овочів, над яким потрібно добре попрацювати на ділянці. Правильний догляд, гарні та своєчасні підживлення, клімат та полив – все це впливає на якість майбутніх плодів.

Сьогодні ми розповімо, як підгодовувати баклажани під час цвітіння, щоб формувалися міцні зав’язі та наприкінці сезону ви були задоволені врожаєм.

Підживлення номер один – це деревна зола. Її можна використовувати як соло, а також додаючи до складу комплексних добрив для внесення під баклажани. Щоб зробити зольний розчин розчиняємо дві склянки золи на відро води, настоюємо протягом доби, після чого поливаємо баклажани під кожен кущ по одному літрі.

Друге підживлення для баклажанів – це борна кислота. Якщо кущам вже час формувати плоди, але на пагонах нічого не з’являється, значить терміново вносимо борну кислоту шляхом поливу.

Чим підживити баклажани
Чим підживити баклажани

Для приготування розчину розводимо десятимілілітрові пакети борної кислоти в склянці теплої води, після чого змішуємо з відром чистої води та по літру удобрюємо під кожен кущ. Бор має активізувати появу зав’язей.

І третє потужне підживлення для зростання баклажанів – це йод. На три літри води необхідно розвести 3-4 крапельки йоду, ретельно розмішати і внести підгодівлю по півлітра під кущ, після чого обприскати залишками безпосередньо лист. Йод виступає в ролі стимулятора зростання, і як потужний антисептик для захисту рослин від хвороб та шкідників.

Але в процесі внесення йодового підживлення потрібно чітко дотримуватися пропорцій, адже при перевищенні концентрації рослина може отримати опіки листя та кореневої системи.

Популярне

Подібні новини