Всі дивуються, чому в мене вдома пахне дорого: кума навчила робити неперевершений ароматизатор за копійки

Запах гвоздики є багатогранним, поєднуючи солодкість, пряність, тепло і деревні ноти. Він використовується у багатьох сферах життя, від кулінарії до парфумерії.

Як зробити дорогий ароматизатор за копійки? Напевно, всі інгредієнти для нього знайдуться і у вас вдома. Тож повторити можна буде відразу. Отже, знадобиться звичайна кухонна сіль. Сіль має бути великою. З дрібною сіллю ефект не такий гарний. Насипаємо сіль у невелику баночку чи чарку. Можна відрізати денце від пластикової пляшки. Але виглядатиме це не так естетично.

Вливаємо в сіль кондиціонер для білизни. Підійде і рідкий пральний гель. Головне, щоб його запах був приємним. Ретельно перемішую сіль із кондиціонером. Виходить густа маса гарного відтінку. Далі знадобиться спирт чи горілка. Якщо використовувати спирт, його знадобиться 1 ч. л. Горілки можна взяти побільше. Наприклад, 2 ч. л. Вливаємо спирт у ємність із сіллю та кондиціонером. Знову все перемішую.

Залишилось додати останній інгредієнт. Сьогодні це буде гвоздика. Знадобиться 4-5 бутончиків. Вставляємо в ароматну масу так, щоб бутончики злегка виступали над поверхнею. Волога просочуватиме спеції, і віддача аромату піде дуже інтенсивно. До речі, можна використовувати корицю. Вона теж чудово пахне.

Експерт розповів, як зробити самостійно ароматизатор для дому
Експерт розповів, як зробити самостійно ароматизатор для дому

Гвоздика має унікальний, сильний, пряний і теплий аромат, який робить її однією з найпопулярніших спецій у світі. Її запах описується як інтенсивний, солодкуватий, з нотками деревини і квітів. От і все. Домашній ароматизатор готовий. Можна зробити відразу кілька баночок і розставити їх по всій квартирі: у ванній, коридорі, спальні. Запах тримається досить довго. Зазвичай вистачає на 2 тижні. Якщо рідина швидко випарується, можна заново влити спирт і кондиціонер.

До речі, це чудова ідея для подарунка. Можна купити гарні баночки, наповнити їх домашнім ароматизатором та подарувати подругам чи родичам у вигляді невеликого презенту до свята. Вийде дуже оригінально.

Популярне

Подібні новини