Додала всього 1 ложку і мʼясо розморозилося за 10 хвилин: експрес-метод для тих, у кого немає мікрохвильовки

Часто буває так, що треба швидко приготувати обід чи вечерю, а м'ясо досі не розморожене і під рукою немає мікрохвильовки. Втім, є спосіб майже миттєво це виправити.

Розморожування м’яса — процес, який часто забирає багато часу, особливо коли потрібно приготувати вечерю швидко. Однак існує декілька ефективних способів, які дозволяють значно скоротити цей час. Один з таких методів включає використання солі та холодної води. Цей лайфхак є не тільки швидким, але й безпечним для збереження якості продукту

Розморожування м’яса за допомогою солі

Експерти розповіли, як за 10 хвилин можна розморозити мʼясо у воді

Для цього методу вам знадобиться: 1 столова ложка звичайної кухонної солі та миска з холодною водою

Приготуйте соляний розчин. Розчиніть хлорид натрію в мисці з холодною водою. Використання солі допомагає прискорити процес розморожування завдяки її властивості знижувати температуру замерзання рідин.

Помістіть заморожене м’ясо в підготовлений соляний розчин. Важливо, щоб інгредієнт повністю покрився рідиною.

Залиште на 10 хвилин, якщо продукт лежав понад тиждень у морозилці, то знадобиться чверть години. Сіль допоможе швидше розтопити лід, і м’ясо розморозиться значно швидше, ніж у звичайній воді.

Після закінчення часу дістаньте м’ясо з води, ретельно промийте його під проточною водою, щоб змити залишки солі, і можете розпочинати готування.

Розморожування м’яса у холодній воді без солі

Експерти розповіли, як за 10 хвилин можна розморозити мʼясо у воді

Якщо у вас немає солі або ви маєте трішки часу про запас, можна скористатися іншим простим способом — розморожуванням у холодній воді з-під крана. Для цього методу знадобиться трохи більше часу, але він також ефективний.

Наповніть миску холодною водою. Помістіть заморожене м’ясо у воду, переконавшись, що воно повністю занурене. Міняйте воду кожні 10 хвилин. Щоб забезпечити стабільну температуру води та прискорити процес розморожування. Це дозволить підтримувати ефективність процедури.

Пів години й готово. Через 30 хвилин філе буде достатньо розморожене, щоб ви могли приступити до його приготування.

Популярне

Подібні новини