Додаю 3 ложки при поливі огірків: взагалі забула про жовте і сухе листя. Всі мої родичі вже так роблять

Сьогодні ми розповімо про те, чому листя огірків може жовтіти, та як вирішити проблему. Для цього не знадобиться витрачати сімейний бюджет, адже все можна приготувати самостійно.

Якщо листя на огірках жовтіє не через хвороби, не через шкідників, і причину встановити не вдалося, значить, час вживати заходів  з порятунку ділянки.

Сьогодні ми розповімо, як ідентифікувати проблему та усунути її. В ідеалі огірковий кущ повинен мати насичений  зелений відтінок.

Але якщо він змінюється, за окрасом листа можна визначити причину такого явища:
Якщо листя має дуже блідий зелений колір, йдеться про дефіцит азоту. Ця проблема з’являється при вирощуванні огірків на  бідних ґрунтах. Як профілактика такого  пожовтіння потрібно забезпечити грядкам теплу   температуру.

А якщо проблема вже виникла, то можна скористатися внесенням трав’яного  настою – розводимо один літр концентрату на відро води. Як альтернативу можна   використовувати аптечний нашатир – на відро води  розводимо дві столові ложки та поливаємо огірки.

Якщо лист жовтий із темно-зеленими прожилками, отже, йому не вистачає заліза. Тут допоможе  обприскування залізовмісними розчинами.

Що робити, аби не сохло листя огірків: поради експертів
Що робити, аби не сохло листя огірків: поради експертів

Ідеально підійде Феровіт, в якому цей мікроелемент знаходиться у хелатній формі.

Якщо на листі виникла облямівка жовтого кольору – це означає дефіцит калію. Рослини можна  підгодувати деревною золою – одну склянка розводимо на 10 літрів води, настоюємо 2-3 години  і вносимо під корінь. Або ж  використовуйте гумат калію за інструкцією.

Листя може жовтіти через появу павутинного кліща у вашій теплиці. Якщо на  внутрішній стороні листа ви виявили павутинку, обробіть рослини розчином Фітоверму двічі з інтервалом за один тиждень.

А для продовження плодоношення куща, можна  обробити його в середині серпня розчином з   харчової соди – у відрі води розводимо дві столові ложки соди та обприскуємо рослини по листку.

Також позбутися жовтого листя на огірках допоможе медова підгодівля – 3 ложки меду на 5 літрів води розводимо та поливаємо кущі.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини