Моя редиска виростає розміром з кулак і росте тільки вшир: просто розсипаю це “сипуче золото” по грядках

Редис - не найвибагливіший овоч для вирощування. Та знаючи деякі хитрощі та рекомендації досвідчених городників - ви отримаєте потужний врожай смачного овоча.

Редиска – популярний весняний овоч. Його вирощують на городах через його холодостійкость, скоростиглість, відмінні смакові якості.

Виростити коренеплоди не складно, та все-таки не зайвим буде знати тонкощі посадки редиски у відкритий ґрунт.

Для вирощування редису не потрібно виділяти особливу ділянку, можна просто посадити на грядці, де потім можна буде розмістити якісь інші овочі.

Місце потрібно вибирати так, щоб воно в першу половину дня освітлювалося сонцем, а в другій половині – знаходилося в напівтіні.

Якщо виділена ділянка освітлюється сонцем протягом усього дня, то над грядками потрібно встановити дуги, на які натягувати агроволокно.

Городники розповіли, чим підживити редиску для врожаю
Городники розповіли, чим підживити редиску для врожаю

Найкращі попередники редьки  – пасльонові, бобові, гарбузові. Погані ж попередники – всі хрестоцвітні.

Взагалі ж краще сіяти цей овоч щороку на новому місці. Для редиски ділянку краще підготувати восени. Землю потрібно глибоко скопати, додати на кожен квадратний метр по відру перепрілого перегною, і залишити до весни.

Навесні ж на кожен квадратний метр внести селітри 10-15 г, 15-20 г сірчистого калію і 20-25 г суперфосфату.

В глинисту землю обов’язково потрібно додати пісок, щоб зробити її легшою та рихлою. Це забезпечить потужний врожай. Грунт, на якому найкраще росте редис, повинен бути пухким і вологим.

Найкраща глибина посадки – один сантиметр. Борозенки проливають водою, потім розкладають редис поштучно на відстані п’яти сантиметрів і присипають його землею.

Міжряддя роблять близько 10 сантиметрів, та якщо ж все-таки культура посіяна густо, то її проріджують приблизно на п’ятий день після сходів – виривають найслабші рослини і залишають найміцніші.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини