Даю 100 г на 1 літр води та обробляю рослини: народні засоби від попелиці. Просто обприскала і лягла спати

Влітку кожен город перетворюється на поле битви за врожай. У хід проти агресивних комах йдуть усі засоби, у тому числі й хімічні інсектициди.

Але навіщо застосовувати хімію, яка накопичується у плодах та рослинах, якщо є безпечні способи. До того ж народні препарати дешевші у кілька разів, то навіщо переплачувати? Пропонуємо простий дідівський спосіб рятування від попелиці – одразу й на цілий сезон. Чорна та зелена попелиця – одні з найзлісніших шкідників наших садів та городів. Висмоктуючи клітинний сік рослин, вона послаблює їх, що призводить до втрати врожаю. Крім того, попелиця впирскує в рослини токсичні речовини, від яких гинуть листя та молоді пагони.

Також попелиця переносить масу шкідливих вірусів і бактерій. На солодких виділеннях попелиці паразитують шкідливі грибки. Якщо попелицю не зупинити, вона розмножиться в геометричній прогресії та знищить весь урожай. Дуже часто попелиця з’являється в саду не сама по собі, а за допомогою мурах. Якщо ви прихильник екологічно чистих овочів та фруктів, то напевно замислювалися, як без хімії вивести попелицю з ділянки.

Найкращі народні засоби від попелиці

Пам’ятайте, що попелиця залишає на рослинах яйця, з яких з часом вилуплюються нові особини. Тому обробку слід повторити через кілька днів, щоб знищити і потомство, що знову з’явилося.

Полин та ромашка

Беремо по 100 г сухого або свіжого полину та ромашки, заливаємо 1 л окропу і настоюємо 12 годин. Зручно готувати такий настій на ніч. Вранці додаємо 1 столову ложку зеленого мила, ретельно розмішуємо та обприскуємо всі посадки. Попелиця загине протягом 1 доби.

Хвоя сосни

Необхідно зібрати 1 кг свіжої соснової хвої та залити 5 л окропу, довести до кипіння, зняти з плити та настоювати 5 діб, перемішуючи щодня. Після цього настій проціджують, розводять водою з розрахунку 1:1 та обприскують рослини.

Садівники назвали найефективніший засіб від попелиці
Садівники назвали найефективніший засіб від попелиці

Ріпчаста цибуля

Взяти 5 середніх за розміром цибулин, краще жовтих, тому що вони зліші, нарубати дрібно, або пропустити через блендер. Залити масу цибулі 2 л води і дати настоятися 5 годин. Додати половину бруска натертого господарського мила і добре перемішати. Далі обприскувати рослини як завжди – на ніч, або рано-вранці.

Картопляне або помідорне бадилля

Необхідно зібрати помідорне або картопляне бадилля і дрібно його порубати, так, щоб виділився сік. Потім скласти бадилля у відро – його треба заповнити наполовину і залити окропом. Настоювати 12 годин, або одну ніч, а вранці додаємо 3 столові ложки нашатирного спирту. Цей спосіб одночасно відлякує і мурах – господарів попелиці, після чого вона перестане з’являтися на ділянці.

Популярне

Подібні новини