Перестала знаходити на капусті яйця та личинки шкідників після того, як свекруха навчила цьому “зіллю”

Шкідники - це часта "головоломка", з якою стикаються дачники. Позбутися непроханих гостей буває складно. Але сьогодні ви дізнаєтесь простий та ефективний спосіб.

Найголовнішими ворогами будь-якого дачника є шкідники. Якщо не робити жодних заходів щодо їх усунення, то вони можуть повністю знищити весь врожай.

Сьогодні мова піде про капусту та про головних шкідників цієї рослини. Ми розповімо про засоби, з допомогою яких можна швидко впоратися з усіма паразитами.

Сучасні дачники віддають перевагу народним засобам в якості добрив та засобів боротьби зі шкідниками.

І правильно роблять, адже вони нетоксичні не завдають шкоди рослинам. Також часто вони не менш ефективні у профілактиці шкідників ніж хімікати.

Використання будь-якої ефірної олії важко переоцінити. Її застосовують у медицині та косметології, а також у саду та на городі.

Як відлякати шкідників від капусти
Як відлякати шкідників від капусти

Цей натуральний інсектицид знищує капустянку та інших шкідників, якщо розпорошити його по капустяному листу. Розчин зробити дуже просто – на 10 літрів води кімнатної температури необхідно додати 10-20 крапель будь-якої ефірної олії. Все ретельно перемішуємо, додаємо трохи рідкого або господарського в якості прилипача і відправляємо розчин в обприскувач.

Перед тим, як почати обробляти свою капусту, потрібно протестувати цей засіб на одній рослині.

З вечора наносимо добриво – вранці дивимося на ефект. Якщо рослина добре себе почуває – можна обробляти все. Щоб розчин був ще більше ефективним, розпорошувати його необхідно по сухому листу вранці чи ввечері, коли сонце на небосхилі майже немає. Під сонцем рослина може отримати опіки. Така обробка дозволить вам повністю захиститися від шкідників, вони не підлітатимуть до рослини навіть близько і не будуть залишати на капусті яйця та личинки.

Таку обробку необхідно повторювати 3-4 рази за сезон з інтервалом у кілька днів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини