Такого врожаю ще ніколи не було: цей простий продукт став фаворитом на дачі – підкормлюю город тільки ним

У гарного дачника нічого не буває зайвим і навіть харчові відходи можуть стати основою для потужного добрива. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, як риба допоможе вам збільшити врожай.

Сучасні дачники все частіше звертається до натуральних методів покращення врожайності, адже природні добрива не тільки підвищують ефективність вирощування, але й зберігають екологічний баланс. Одним із таких чудових засобів є піджива з рибних кісток. Досвідчені агрономи стверджують, що це добриво сприяє значному росту рослин і допомагає отримати великий врожай.

Чарівна сила рибних кісток

Шеф-кухар назвав унікальний метод приготування риби
Городник розповів, як підживити ділянку за допомогою рибних кісток

Скелети морських та річкових мешканців містять високу концентрацію фосфору, кальцію, азоту та інших мінералів, які є життєво важливими для росту рослин. Ці елементи легко засвоюються ґрунтом та корінням рослин, що робить рибне добриво надзвичайно ефективним. Рослини всотують його одразу, завдяки високій біодоступності поживних речовин.

Використання цілих рибок

Один із простих методів внесення підкормки – це закладання цілих дрібних рибок у посадкові лунки. Наприклад, можна використовувати кільку, мойву або салаку. Такий спосіб є зручним і економічно вигідним, адже продукт поступово розкладається в ґрунті, забезпечуючи рослини необхідними елементами протягом тривалого часу.

Рідке добриво з рибних відходів

Городник розповів, як підживити ділянку за допомогою рибних кісток

Ще один ефективний спосіб – це приготування рідкого добрива з рибних відходів. Для цього необхідно: за допомогою блендера перемолоти рибу або її відходи в кашку. Розбавити отриману масу невеликою кількістю води.

За бажанням, додати перегній та яєчну шкаралупу для підвищення поживності суміші.
Після цього рибна суміш повинна настоятися впродовж години. Для використання на 5 літрів води береться 0,5 літра суміші. Поливати ґрунт цим розчином рекомендується між кущами раз на 3-4 тижні.

Через цей час також спостерігається покращення структури ґрунту: Органічні речовини в рибному добриві покращують структуру ґрунту, сприяють його аерації та зволоженню.

Популярне

Подібні новини