Я дістаю це з полиці і протираю чайник: нагар та жир відлітає від посуду. Без зайвих зусиль і витрат

Часто на кухні багато господинь користуються чайником із нержавіючої сталі. І це не дивно, адже такий посуд недорогий і може прослужити досить довго.

Однак найчастіше виникає проблема: як швидко та якісно почистити такий чайник ззовні? На жаль, багато популярних засобів для чищення справляються не завжди. Тоді на допомогу можуть прийти старі добрі народні засоби.

Харчова сода

Найпоширеніший спосіб – використовувати соду. Цей засіб часто допомагає видалити жирні плями, позбутися нагару. Необхідно злегка намочити чайник теплою або гарячою водою, взяти мокру ганчірку і нанести на неї соду, а потім натерти чайник, приділяючи особливу увагу брудним поверхням. Не забудьте змити засіб через 15 хвилин теплою водою.

Щоб отримати більший ефект, спробуйте змішати соду з оцтом. Візьміть каструлю і налийте туди воду, додайте соду та оцет (по 3 столові ложки). Помістіть у розчин чайник і доведіть до кипіння, рідину необхідно кип’ятити приблизно 10-15 хвилин, щоб напевно досягти хорошого результату.

Ще один ефективний спосіб – приготувати пасту, до складу якої входять 2 столові ложки соди і перекис водню (потрібно лише кілька крапель). Ретельно змішайте всі складові та нанесіть засіб на чайник. Залишіть на 10-15 хвилин, а потім – промийте виріб і протріть його сухою тканиною.

Зубна паста

Видавіть трохи пасти на суху ганчірку і спробуйте очистити чайник від жиру та плям (намагайтеся це робити круговими рухами). Промийте посуд гарячою або теплою водою, протріть сухим рушником або сухою тканиною. Не можна використовувати відбілюючу пасту, вона може пошкодити ваш виріб. Відмити нагар набагато складніше, ніж жиру. Однак і з цією проблемою теж можна впоратися.

Експерти назвали універсальний продукт, який видаляє нагар з посуду
Експерти назвали універсальний продукт, який видаляє нагар з посуду

Активоване вугілля

За допомогою ложки приготуйте із 10 таблеток вугілля порошок. Обдайте чайник окропом і залиште приблизно на годину. Після цього не забудьте почистити посуд мокрою губкою.

Нашатирний спирт

Змастіть чайник із нержавіючої сталі спиртом (вам знадобиться приблизно 50-100 мл). Потім покладіть виріб у пакет, надягніть кілька пакетів зверху, щоб спирт не вивітрився. Зачекайте приблизно 10-12 годин, дістаньте чайник із пакета та помийте його вологою губкою. Пам’ятайте, що під час використання цього методу рекомендується надягати респіратор (також не підносите засіб до носа).

Відбілювач

Скористайтеся будь-яким порошковим відбілювачем (пам’ятайте, що у складі не повинно бути хлору). У каструлю налийте воду, додайте туди 5 г відбілювача (пропорція: 5 г на 5 літрів води). Потім помістіть туди чайник і близько години кип’ятіть розчин. Очистіть чайник губкою чи зубною щіткою від залишків пригару.

Для полірування чайника ви також можете використовувати нашатирний спирт. Відновити блиск може допомогти і крохмаль (або порізана картопля). Для цього потрібно натерти посуд, прополоскати, висушити сухою ганчіркою або рушником.

Популярне

Подібні новини