Ніколи не висаджуйте картоплю, цибулю-сіянку та бульбові квіти, не зробивши цього “ритуалу”: важливий крок

Не всі городники знають, що підготовка посівного матеріалу неймовірно важлива, і від цього залежить майбутній врожай. Розкриває секрети городництва.

Усі досвідчені дачники знають про те, що навесні готувати до посадки потрібно не тільки ґрунт, але й сам посівний матеріал. Зазвичай це стосується коренеплодів, таких, як картопля або сівок, а також цибулинних квітів. Сьогодні ми розповімо, якими засобами їх можна обробити, щоб захистити від різних хвороб, підвищити захисні сили та спровокувати зростання.

З цією метою садівники використовують різні засоби. Серед них є й органічні компоненти та магазинні добрива, і навіть аптечні препарати. Найефективнішими є таблетки нітрогліцерину. У них міститься достатня кількість гліцерину та азоту. Ці елементи необхідні рослинам для їх правильного розвитку, вони також допомагають наростити потужну кореневу систему та зелену масу та значно зміцнюють імунітет посівного матеріалу.

Городники назвали важливу хитрість, яку треба зробити перед посадкою картоплі
Городники назвали важливу хитрість, яку треба зробити перед посадкою картоплі

10 таблеток засобу необхідно спочатку подрібнити, а потім розчинити в 1 літрі теплої води.

Отриманим складом потрібно обприснути бульби, після чого накрити їх плівкою і залишити на 2-3 години. Після завершення цієї процедури можна розпочинати посадку. Другий варіант – це препарати Бутон або Зав’язь. Гіберілінова кислота у їхньому складі простимулює зростання та підвищить стійкість культур до різних хвороб та несприятливим умовам довкілля.

2 г засобу розводимо у 1 літри води та обробляємо картопля та цибулини. Спробуйте скористатися наведеними вище методами і ви переконаєтесь в їхній максимальній ефективності. Щедрого вам врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини