Бабуся рідко поливає свій город навіть у сильну спеку: яка з цього користь і що треба робити? Народні поради

У нашому регіоні щоліта стоїть спекотна та посушлива погода. Тому регулярний полив городу завжди забирає у нас чимало часу та сил. Спробуйте прикореневий полив. Результат вас порадує.

Регулярний полив городу потребує немалого часу і сил. Особливо, якщо на вулиці стоїть спекотна та посушлива погода. Але, є простий метод, що дозволяє суттєво зменшити кількість процедур – вдатися до прикореневого поливу.

Чим гарний прикореневий полив?

Прикореневий полив воістину універсальний. Адже він чудово підходить для овочевих та ягідних культур. Забезпечує надходження максимального обсягу вологи до кореневої системи рослин. Може використовуватися для внесення не лише води, а й розчинів для підживлення. Істотно знижує витрати води.

Прикореневий полив підходить, як для відкритого ґрунту, так і для теплиць. Цей метод погіршує зростання бур’янів, оскільки вони відчувають нестачу вологи. Не дозволяє утворюватися земляні кірки. Існує кілька варіантів прикореневого поливу.

Робимо прикореневий полив

Для прикореневого поливу використовую звичайні пластикові пляшки з-під води або напоїв, об’ємом 1,5-2,0 літра. Перед використанням їх потрібно добре промити та знезаразити розчином марганцівки.

Дно ємностей обрізається гострим ножем, а в пластиковій кришці робиться кілька отворів діаметром близько 2 мм. Для цього можна скористатися розпеченим шилом. Врахуйте, що якщо діаметр отворів буде меншим, то рідина погано надходитиме в ґрунт, оскільки вони заб’ються землею.

Садівники розповіли, як правильно поливати городні рослини
Садівники розповіли, як правильно поливати городні рослини

Пляшки акуратно вкопуються в ґрунт на відстані 20-25 см він рослин, наприклад, від помідорів або перцю. Оптимальна глибина ямок 10-15 см. Щоб отвори в кришці не забивалися землею, на дно ямок укладається ганчір’я. Пляшки поміщаються в лунки і для нерухомості присипаються землею. Щоб вода в спеку не випаровувалася, прикрийте ємність відрізаною кришкою. Об’єму ємності вистачає на пару днів, а поливати рослини потрібно 1 раз на 4-5 діб.

Популярне

Подібні новини