Біліші за білий: дізналася старовинний та ефективний французький спосіб відбілювання фіранок. Просто вау

Кухня – це друге місце після спальні приміщення, в якому ми проводимо найбільше свого домашнього часу. Ми докладаємо багато зусиль, щоб створити тут затишок.

Білі фіранки люблять усі господині і прагнуть зберігати їх такими завжди. У кожної господині на кухні білі денні фіранки, вони пропускають сонячне світло і виглядають ошатно. Ох, скільки ж вони перепробували засобів, щоб вони залишалися білими як у день покупки. Спосіб простий, тому про нього докладно розповімо.

Що вам знадобиться?

  • господарське мило, не менше 72% інакше плями не вивести;
  • марганцівка (по-науковому – калію перманганат);
  • 2 великі каструлі (по 6-7 літрів кожна).

Етапи процедури чищення фіранок:

Крок №1. Нагріваємо воду в кожній із каструль одночасно. Це важливо робити саме у двох різних каструлях, а не окремо, нижче зрозумієте чому. Якщо немає таких великих каструль або тільки одна, то можна другу порцію води гріти відразу в тазу, в якому ви зазвичай перете, металевому звичайно ж.

Крок №2. Тремо на тертці ¼ шматка господарського мила, приблизно це виходить 50 грамів і додаємо в одну з каструль, розмішуємо до повного розчинення і знімаємо каструлю з вогню.

Крок №3. У другу ємність із водою додаємо 3-5 кристалів марганцівки. Розмішуємо, чекаємо на її повне розчинення, це важливо, інакше якщо один із кристаликів заплутається в фіранці, то буде пляма. За кольором вода повинна забарвитися в легкий рожевий колір, не повинна бути білою.

Крок №4. Після того, як обидва засоби розчинилися кожен у своїй ємності, з’єднуємо їх один з одним, наприклад у великому тазі. Добре перемішуємо, щоб вода виглядала спіненою. Не лякайтеся, якщо розчин набуде коричневого відтінку. З’єднуємо обидва розчини і добре перемішуємо.

Крок №5. Тепер закладаємо наші фіранки в таз із готовим розчином. Потрібно щоб фіранки повністю занурилася у воду, тому для початку ми беремо 2 великі каструлі, щоб вийшло багато розчину. Залишаємо в такому стані нашу кухонну фіранку на 7-8 годин або на ніч, як зручніше, головне, щоб не менше.

Крок №6. Після закінчення зазначеного часу зливайте воду з таза та заливайте в нього холодну. Тепер можна починати полоскати. Якщо ви думаєте, що ми пропустила етап прання, то ні не пропустили. Бруд із фіранок вже відійшов завдяки розчину. Полоскати можна як руками, так і в пральній машинці, якщо у вас є окрема програма для цього. Сучасне господарське мило такий же відмінний засіб у пранні як і раніше, особливо добре та безпечно їм прати дитячі речі.

Секрети відбілювання фіранок підручними засобами: перевірено експертами
Секрети відбілювання фіранок підручними засобами: перевірено експертами

Крок №7. Далі сушіть фіранки у звичайному режимі. Вішаємо їх напівмокрими на місце і тоді під своєю вагою вони добре випрямляються. Якісь окремі складки проробляємо паровою праскою. Важливо пам’ятати – хоч французький метод відбілювання фіранок ефективний, але підходить не для всіх тканин. Адже не кожну тканину можна кип’ятити чи білити. Зазвичай засіб добре справляється з бавовною, тобто із натуральною тканиною.

Фіранки на кухні часто чіпають домочадці брудними руками, думаючи, що вони зовсім трохи доторкнулися і ніхто нічого не помітить, але якщо це робити щодня, то плями з’являються жахливі. Даний метод відмиває всі плями, особливо харчові, що вже говорити про пил з вулиці – теж легко. Крім фіранок французький метод добре підходить і для прання дитячих пелюшок, ніяка алергія вам буде не страшна.

Популярне

Подібні новини