Щучий хвіст почне активно випускати “діток” і заповнить весь горщик: легко виростила красу на підвіконні

Щучий хвіст виглядає дуже красиво, коли заповнює весь горщик. Але часто у квітникарів він довго сидить без руху. Стимулювати щучий хвіст випускати діток і нарощувати своє красиве листя – можна.

Для цього достатньо дотримуватись простих рекомендацій. Рекомендуємо ознайомитись із повним списком, тоді виростити густу рослину буде просто.

Взагалі, ця рослина невибаглива, як і будь-який сукулент. Головне створити їй сприятливі умови. Але навіть якщо після їх створення щучий хвіст не поспішить випускати діток, є ще один прийом, мати густу та об’ємну декоративно-листяну рослину у себе на підвіконні. Почнемо по порядку.

Садівники назвали найкращі методи вирощування щучого хвоста
Садівники назвали найкращі методи вирощування щучого хвоста

Відповідний горщик

З чого ми зазвичай починаємо догляд за кімнатною рослиною після покупки? Правильно, із пересадки! Пересадка – дуже важливий момент, адже залежить майже половина успіху при вирощуванні. Зверніть увагу! Діток щучий хвіст дає тоді, коли корінню стає тісно в горщику.

Потрібно правильно підібрати розмір горщика. Рослини люблять тісні горщики. Якщо посадити щучий хвіст у великий вазон, то він довго випускатиме нові пагони (та сама історія, що й із заміокулькасом).

І з великим горщиком ще одна проблема – у великому обсязі ризик залити рослину при поливі завжди вищий. Між стінками горщика та земляною грудкою має залишатися приблизно 1-1,5 см.

Освітлення

Щучий хвіст відноситься до сукулентів. Усі сукуленти вимогливі до освітлення. Їм необхідне яскраве світло. Так, ці діти дуже живучі, зростатимуть і при слабкому джерелі світла, але їхній вигляд у такому разі сильно змінюється. Важливо! При нестачі світла сукуленти витягуються. Декоративність рослин знижується. Іноді настільки, що зовнішній вигляд багаторічника стає далеким від істинного.

Щучим хвостом прикрашають офіси, торгові центри. Горщики стоять у місцях, які слабо висвітлюються. Витягнуті, тонкі, пильні пагони виглядають сумно. Кущики розвалюються. Так і хочеться віднести їх ближче до віконця.

Рослину краще ставити у кімнаті із південними вікнами. Вона чудово витримує яскраве сонячне світло, але в полуденну літню спеку краще притінити вікно. Що ж до тривалості освітлення, то рослина дуже скромна. Їй буде достатньо лише 6 годин яскравого світла на день. Але, треба сказати, що чим більше світла, тим цікавіша рослина. Зовсім інакше заграє забарвлення її листя, кущ буде міцним, сильним, здоровим.

Полив

Полив має бути дуже помірним. Ця рослина краще переносить посуху, ніж надмірне зволоження ґрунту. Щучий хвіст потрібно поливати рідко, раз на 14 днів влітку, раз на місяць взимку. І обов’язково прибираю зайву вологу з піддона.

Підживлення

Рослина не потребує обов’язкового підживлення, якщо робити щорічну пересадку в поживний ґрунт. Але якщо регулярно підгодовувати рослину, кущ на очах стає міцнішим і об’ємнішим. Купуємо агріколу для сукулентів, підгодовуємо раз на місяць з весни до середини осені. Результат – здоровий гарний кущ з активним зростанням.

Якщо щучий хвіст не розростається сам, можна спробувати розмножити рослину листом і підсадити в горщик молоді саджанці. Беремо одну листову пластину, розрізаємо її на кілька частин, підсушуємо і поміщаємо в пухкий ґрунт.

Для розмноження листом використовую звичайний торф. Можна також поставити листочки у вермикуліт. Важливо! Встромити лист в ґрунт потрібно саме нижньою стороною. З верхньої сторони коріння не піде.

Популярне

Подібні новини