Традесканція виросте пишною хмарою: за цією схемою рослина ніколи не витягується – сусідка аж заздрить

Традесканція - одна з найпрекрасніших домашніх рослин. При всій простоті та невибагливості, це дуже "вдячна" квітка, при належному (не найскладнішому) догляді.

Традесканція Альбовітату

Батьківщиною традесканції вважають Латинську Америку. Належить вона до сімейства Комелінових. Це ампельна рослина, так називають рослини, що вирощуються в підвісних горщиках, вазонах. Забарвлення може бути різним: біле, рожеве, блакитне або фіолетове. Суцвіття формуються в пазухах верхівкового листя.

Освітлення

Це світлолюбна рослина. Їй потрібне світло яскраве і розсіяне. Оптимальне “місце житла” – це західне, південне чи східне вікно. Якщо квітка стоїть на західному чи південному вікні, краще зробити невелике притінення, щоб не спалити листя.

Через нестачу світла листя традесканції може втратити своє строкате забарвлення і буде просто зеленим. Тому, якщо ви помітили зміни у бік зеленого кольору, дайте більше світла. Позеленілим це вже ніяк не допоможе повернути своє унікальне забарвлення, але нове листя буде строкатим.

Полив

Навесні та влітку полив традесканції потрібен рясний. Квітку можна проливати, доки з дренажних отворів не проступить вода. Надлишки води потрібно видалити, через 10-15 хвилин після поливу. Частота поливу тим часом може бути 2-3 десь у тиждень. Орієнтуватися потрібно по ґрунту, якщо він просох десь на 1/2, верхня частина, це сигнал нової порції м’якої води.

В осінньо-зимовий період полив потрібно скоротити. Так, як вологість у квартирі взимку відрізняється, працює опалення, бажано додати обприскування 2 рази на тиждень. Які підживлення: підійдуть комплексні мінеральні добрива з низьким вмістом азоту, щоб традесканція не втратила свого забарвлення. Весна, літо – 2 рази на місяць, осінь, зима – скоротити до 1 разу на місяць.

Пересадка

У першу чергу необхідно використовувати горщики з дренажними отворами. Як дренаж використовуйте перевіреного “помічника” – керамзит. 1-2 сантиметри буде достатньо. Якщо у вас кашпо, подбайте про отвори, щоб не було застою вологи. Як ґрунт можна використовувати універсальний, для декоративно-листяних рослин або для кактусів та сукулентів. Від об’єму основного ґрунту, додайте 15-20% перліту. Також бажано кущ традесканції прищипувати, видаляти старе, сухе лиття, обрізати, тоді виглядатиме вона незрівнянно.

Розмноження традесканції дуже просте, живцювання, також використовують розподілом кореневища. Для отримання більш пишної рослини, можна висаджувати відразу кілька живців. Довжина 8 – 10 сантиметрів. Ті живці, які ви обрізали, можете сміливо підсаджувати в цей же горщик, ця рослина чудово проростає у ґрунті. І ви отримаєте ще більш пишну рослину.

Популярне

Подібні новини