Хочеш позбутися капустяної мошки – дай їй цього “зілля” трошки: намішала, поприскала і шкідників нема

Вирощуючи капусту більшість дачників стикається з безліччю шкідників, які так і норовлять поласувати її соковитими зеленими листочками. Як з ними впоратись - читайте далі.

Сьогодні ми розповімо про те, як можна боротися з цією напастю, не вдаючись до допомоги хімічних препаратів.

Склянку просіяної деревної золи розводимо в 5 літрах води,   настоюємо протягом доби, додаємо 1 чайну ложку рідкого мила або шампуню та обробляємо грядки з капустою. Це  допоможе швидко позбутися гусениць.

Для другого методу беремо 10 мл нашатирного спирту та розчиняємо у 10 літрах води. Отриманий розчин використовуємо для обприскування рослин у період їхньої вегетації.

За допомогою такого складу можна також обробити ділянку перед посадкою це стане профілактикою появи на ньому попелиці, гусениць та капустянки.

Для третього методу беремо 1 столову ложку харчової соди, розводимо в 1 літрі теплої води та додаємо 1 ложку рослинної олії. Сода допоможе вигнати з грядок більшість комах, при цьому абсолютно не нашкодивши рослинам, і буде ефективна у боротьбі з бур’янами.

Як позбутися капустяної мошки на капусті: поради експертів
Як позбутися капустяної мошки на капусті: поради експертів

Також відлякати капустяну муху і капустянку можна з використанням дьогтю. Для приготування “відлякувального розчину” беремо 1 столову ложку дьогтю, розчиняємо у відрі води, настоюємо протягом 4х годин, перемішуємо та обробляємо капусту.

І ділимося останнім методом. Для цього 100 г сухої гірчиці розчиняємо  у 8 літрах теплої води та залишаємо настоюватися строком на 2 доби. Після чого проціджуємо та  використовуємо для обприскування рослин.

Використовуйте ці прості та бюджетні методи, і шкідники назавжди забудуть дорогу до вашого врожаю. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини