Огірки пруть в ріст наввипередки після цього “бур’янового” підживлення: вже банки закінчилися на консервацію

Всім садівникам відомо, що городні рослини необхідно регулярно підгодовувати. Однак серед такої різноманітності органічних та мінеральних добрив вибір, часом, буває зробити дуже складно.

Сьогодні ми підкажемо вам, які підгодівлі люблять огірки та поділимося рецептами їхнього приготування.

Отже, для першого добрива свіжу кропиву, буркун та мокрицю дрібно нарізаємо і заповнюємо на дві третини 10-літрове відро. Додаємо до нього 1 кг гною та заливаємо водою до краю.

Закриваємо кришкою та ставимо ємність на сонячне місце на строк у 6 днів. Склад необхідно періодично помішувати та щодня провітрювати. Готову рідину розводимо у пропорції 1 до 10 та поливаємо рослини.

Якщо ви хочете використовувати таке підживлення для позакореневого  внесення, розвести його потрібно так: на 100 мл концентрату беремо 8 літрів  води. Трав’яний настій наситить огірки всіма необхідними вітамінами та мінералами.

Городники розповіли, чим підживити огірки, щоб були соковиті і не жовтіли
Городники розповіли, чим підживити огірки, щоб були соковиті і не жовтіли

Для другого способу беремо 100 мл саліцилової кислоти, 50 мл нашатирю, 2 столові ложки рідкого господарського мила, половину чайної ложки лимонної кислоти. Все змішуємо та розчиняємо у 1 літрі теплої води, доводимо до об’єму в 10 літрів чистою водою. Таким засобом поливаємо огіркові кущики.

Це прискорить їх адаптацію після пересадки та підвищить  стійкість до мінливих погодних мов.

Для приготування третього добрива беремо 250 г цукру додаємо у відро води та ретельно  перемішуємо. Вносимо під корінь 1 раз на 4 дні. Дане підживлення продовжить період плодоношення  та захистить огірки від нічних похолодань.

Обов’язково спробуйте скористатися нашими порадами і ви переконаєтесь в їх простоті таефективності. Бажаємо щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини